RSS Feed

Wingtip Derby

6

September 10, 2009 by Ville Raivio

Wingtip derby (USA:n puolella wingtip blucher) on suosittu Oxfordin ja Derbyn risteytys. Varsikappaleet ovat näkyvillä kuten derbyssä, mutta brogue-koristelu jatkuu melko suorana aina kantapäähän saakka. Etuosassa ovat reilusti koristellut siipikärjykset, ja mallin toden teolla erottaa vasta peruspukukenkää paksumpi nahkapohja. Useimmiten pohja on peräti kolminkertainen, joten mallista muodostuu kovin painava eikä se kelpaa kuin paksumpien pukukankaiden seuraan. Toki ohuempia pohjiakin löytyy, mutta tupla- tai triplapohjat ovat yleisin rakenne. Niiden ansiosta malli on hitusen rennompi. Italialaiset ovat hullaantuneet tähän malliin erityisesti santelipuun värisenä.

Wingtip derby -jalkinemalli on omiaan kaikille, joiden mielestä oxford on liian juhlava, täys-brogue liian levoton ja koristelematon kärkiosa liian minimalistinen. Amerikan puolella malli on saanut painavan olemuksensa ja omintakeisen ulkonäkönsä vuoksi lempinimen gunboat (tykkilaiva).

Kuvassa Church’sin malli Grafton.

6 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltaa, Tr.

  Jalkineiden materiaali on cordovania, joten sävystä en osaa sanoa. Todennäköisesti burgundy.

 2. Trhokka says:

  Upeat kengät!

  Kyseessä lienee väri “Burgyndy polished binder”, vai mitä luulet? Itse nimittäin olen hankkimassa vastaavia popoja syksyksi, ja tuskailen värin kanssa.

 3. Ville Raivio says:

  Terveeks, Joel.

  Kiitän kehuista. Egoni paisuu taas kuin hiivalla terästettynä. Laukkuihin ja salkkuihin liittyy oma etikettinsä, ja näihin asusteisiin palaan myöhemmin. Kaikki hyvä aikanaan.

 4. Joel says:

  Itse postauksen aiheesta ohi kommentoiden.

  Blogi on erityisen mielenkiintoista luettavaa, kiitos siitä. Laitoin juuri Tyyliä-kirjan tilaukseen, jotta voin jatkaa perehtymistä eleganttiin ja klassiseen tyyliin myös offline.

  Eräs teema, jota en ole huomannut blogissa käsiteltävän juurikaan, on miesten laukut.

  Laukkujahan on olemassa eri tarpeisiin ja tilanteisiin runsain mitoin, mutta onko niiden osalta mitään etikettiä tai muuta olennaista huomioitavaa?

  Entä löytyykö klassisia tai muuten vaan suosittavia valmistajia/malleja, jotka mahdollisesti olisivat jopa kohtuullisemmissa hinnoissa kuin Tumit, Louis Vuittonit ja muut kalliimmat tapaukset?

  Näistä olisi siis mukava lukea tulevaisuudessa.

 5. Anonymous says:

  full wing blucherien suurkäyttäjänä / -arvostajana olen mikeleissämni etttä olet tuonut blogissasi vanahat kunnon ‘gunboatit’ esille.

  fnb:llä erinomainen threadi aiheesta:
  http://www.filmnoirbuff.com/forum/viewtopic.php?id=2723

 6. Anonymous says:

  Hassua, katselin joskus tuota ja mietin kuinka klohmolta kenkä voikaan näyttää. Grafton on jopa Derbyksi kohtuullisen kammottavan näköinen eikä asiaa juurikaan paranna se että se on brogue.

  No, kaipa noillakin on käyttäjäkuntasa. Toisaalta ymmärrän uudella tavalla sen mistä brogue on lähtöisin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari