RSS Feed

Atte Musakka -paidat

0

February 27, 2019 by Ville Raivio

Atte Musakka on uusi suomalainen miesten vaatettaja, joka avasi verkkokauppansa tämän vuoden alussa. AM on erikoistunut kestävästi valmistettuihin kauluspaitoihin, koska markkinoilla on jo riittävästi riistävää ja röyhkeää vaatetta. Tämän vuoksi valmistus on EU-maa Virossa ja paitojen kankaat tulevat maineikkaasta Söktaşin kutomosta. Tämän harvemmin mainitun turkkilaisen tehtaan kankaita käyttävät myös nimekkäät mittapaitojen valmistajat. Laadun puolesta häpeän sijaa ei ole. Virolainen tehdas puolestaan on sama, jota ruotsalaiset suuren rahan paitavalmistajat Eton ja Stenströms käyttävät. AM syntyi tavanomaisen toimistotyöläisen halusta tarjota enemmän paitaa vähemmällä hinnalla. Tämä onnistui karsimalla sivukuluja. Lopputuloksena on siististi valmistettu kauluspaita, jossa on erinomainen kangas.

Tällä hetkellä valikoimassa on vain yksi malli kahdessa värissä. Paidassa on hitusen levitetty, lyhyt kaulus ja tavanomaiset pyöristetyt nappikalvosimet, jotka voi kiinnittää löysemmin tai tyköistuvammin kahteen nappiin. Lisäksi kalvosimessa on napinläpi molemmin puolin, joten napit poistamalla hihan voi muuttaa pysyvästi. Sen jälkeen sen voikin sulkea vain kalvosinnapeilla. Mitoitus on hoikka, sillä valmispaidoissa leikkaus vain täytyy päättää ennen valmistusta, ja selkäpuolella on kavennukset. Siispä tukeva mies ei omaansa löydä tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa on suunnitteilla myös muita mitoituksia. Kauluksessa ja kalvosimissa on keskivahva liimatuenta, mutta kovikkeita ei voi poistaa kauluksen sisältä. Napit ovat helmiäistä ja litteät, joten ne eivät pönkötä neuleen alta, ja paidan saumat ovat siistiä katemallia. Nappilistaa ei ole miehustassa. Atte Musakka veloittaa paidoistaan 70 euroa, eikä ylimääräisiä postikuluja tule.

Kun kysyn omistajalta, miksi Keikarin lukijan tulisi valita juuri hänen paitansa, Atte vastaa: “Jos lukija arvostaa kauluspaitaa, jossa on mukava olla, niin silloin paitani on oiva vaihtoehto. Myöskin jos tykkää ostovalinnoillaan tukea suomalaisia pienyrittäjiä, niin silloin kannattaa valita Atte Musakan paita. Pääpaino omissa paidoissani on mukavuus ja kohtuullinen hinta. Myöskin eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja itselleni, kun mietin missä paidat valmistetaan. Nämä ovat asioita, joihin kiinnitän huomiota jokaista paitaa suunnitellessani, ja joilla haluan erottautua muista kilpailijoista.”

www.attemusakka.fi


ShopAlike.fi

0

February 19, 2019 by Ville Raivio

ShopAlike on elokuussa 2012 perustettu verkkokauppaportaali, joka yhdistää asiakkaan huomattavan valikoiman kanssa. Valikoiman puolesta Keikarin lukijoita kiinnostavia verkkokauppoja ovat esimerkiksi AsosPeter HahnT.M. LewinHatshoppingYoox ja Zalando, mutta klassiseen erikoistuneita verkkokauppoja voisi olla sivustolla lisää. Yhden kaupan sijasta ShopAlikessa näkyy kymmenien verkkokauppojen valikoima, jota pääsee tutkimaan kattavien hakutoimintojen avulla. Kokeiltuani sivustoa pidän sitä helppokäyttöisenä ja aikaasäästävänä, sillä yhden verkkokaupan sijaan nähtävillä on yhdellä kertaa monta. Sivusto on osa vuonna 2009 perustettua Visual Meta GmbH:ia, joka tarjoaa vastaavan palvelun jo 16 eri maassa. Suomalaisen version takana on nelihenkinen tiimi, jossa työskentelee maajohtaja, laatuspesialisti, verkkomarkkinoija sekä harjoittelija.

ShopAliken tavoitteena on koota parhaat Suomeen toimittavat muodin, sisustuksen ja vapaa-ajan tuotteiden verkkokaupat Suomen helppokäyttöisimmälle sivustolle. Valikoimaa piisaa, joten se täyttää tavoitteensa yhdistää asiakas kauppoihin. Edustetut verkkokaupat on valittu luotettavuuden ja laadun perusteella Suomeen toimittavien kauppojen joukosta. Kun kysyn, miksi Keikarin lukijan tulisi käydä ShopAliken sivuilla, vastaa maajohtaja Maaria Juva de Narváez seuraavasti: “ShopAlike on Suomen ensimmäinen muodin, sisustuksen ja lifestyletuotteiden ostossivusto, jolla on näin monipuoliset tuoteryhmät ja hakusuodattimet. Ostaminen netistä on helpointa, kun useiden kauppojen tuotteet voi nähdä ja suodattaa makunsa mukaan helposti kerralla (esimerkiksi värin, hinnan ja koon mukaan).”

http://www.shopalike.fi/


Canada Goose -takin anatomia

4

February 5, 2019 by Ville Raivio

Canada Goose on toiminnallisten vapaa-ajan päällystakkien maineikas taitaja. CG:sta on kirjoitettu paljon ja laajasti, aina varauksettoman kehuviin dokumentteihin asti, joten en vaivaa lukijaa taas yhdellä yrityshistorialla. Kiintoisampaa on tarttua härkää tai takkia sarvista ja katsoa, millaisia rakenteita vaatteessa on, miten se on mitoitettu, mikä erottaa sen muista. Toisin sanoen — onko takki hintansa arvoinen? Esimerkkitakki on tehtaan lyhyt Macmillan, joka on yksi sen myydyimpiä malleja. Se saapui Keikarin lainaan Care of Carlin valikoimasta ja tarjosi samalla mahdollisuuden uuden kameran kokeiluun. Kyllä vain: 10 vuoden jälkeen on aika panostaa myös sivuston kuvien laatuun.

Ensimmäisenä takissa huomaa kankaan. Se on mattapintainen ja jämäkän oloinen sekoite, jossa on 85% polyesteria ja 15% puuvillaa. Käytännössä puuvilla ei kuitenkaan tunnu käteen tai näytä silmään erottuvalta. Kun roiskin takin päälle vettä, kämmenellinen vettä hajosi tipoiksi kangasta vasten ja valui suoraan lattialle. Kankaassa on siis maaginen Arctic Tech -pinnoite, joka suojaa käyttäjää talven oikuilta. Toinen huomion kohde on huppu. Macmillanissa se on huomattavan syvä ja peittää koko päänupin, mutta hupun reunan voi taittaa taaksepäin. Näin se ei rajoita näköä yhtä paljon kuin taittamattomana. Hupun istuvuutta voi säätää remmillä ja sen kärki on vahvistettu sisältä. Näin huppuun muodostuu lippa, joka suojaa kasvoja auringolta. En ole koskaan tavannut yhtä suojaavaa tai toiminnallista huppua takissa. Kun se on yllä ja kokonaan suljettu, päähinettä tai kaulaliinaa ei tarvitse.

Takin miehustassa on paksu muovinen vetoketju, jonka lisäksi se suljetaan neppareilla. Näin saumat peittyvät kokonaan ja käyttäjä on paremmin suojattu. Taskuissa on myös paksut vetoketjut ja niiden vuori on paksua fleeceä. Takin ompelussa on käytetty katesaumoja kauttaaltaan. Ne ovat hitaampi ja siistimpi ratkaisu. Hihansuiden sisäpuolella on hyvin vahva resori, jonka ansiosta tuuli tai kylmä tai kosteus eivät pääse sisään. Lisäksi hihansuun reuna on päällystetty vahvalla tereellä, jonka ansiosta se ei rispaannu yhtä nopeasti. Takki on takaa pidempi kuin edestä, jotta se jälleen suojaa paremmin käyttäjäänsä. Helman sivuilla on ompeleella vahvistettu lovi, jonka ansiosta Macmillan joustaa paremmin. Kaulaa vasten oleva sisäkangas on päällystetty fleecellä, jotta se olisi iholle mukavampi ja lämpimämpi. Povitaskuja on vain yksi ja se on valmistettu ohuesta kankaasta.

Luonnollisesti takin täytteenä on 80% untuvaa ja 20% höyheniä, se on valmistettu Kanadassa ja vasemmassa hihassa on valmistajan räikeän värinen logo. Sertifikaatin mukaan untuvaa tai höyheniä ei ole kerätty eläviltä hanhilta. M-koon perusteella väitän takin mitoitusta hoikaksi, mutta en naurettavan hoikaksi. Kädentiet on leikattu poikkeuksellisen korkealle, joten takissa on erinomainen liikerata. Käsiä voi liikuttaa joka suuntaan helposti. Hiha on yllättävän tyköistuva rannetta päin. Erikoista kyllä, hihat ovat tavallista pidemmät, vaikka länsimaista ainoastaan hollantilaiset ovat tavallista pidempää kansaa. Hihan sisällä olevan resorin vuoksi lyhentäminen ei vaikuta toimivalta idealta, joten lyhytkätisen on kätevämpi etsiä Aasian markkinoille valmistettuja mitoituksia. Jo 10 minuutin käyttö sisätiloissa toi hien pintaan, joten uskallan sanoa takin olevan kovin lämmin.

Tiivistäen uskon, että Canada Goosen untuvatakki on yksi tehokkaimmista ja parhaiten suunnitelluista päällystakeista, joita olen kokeillut. Moni rakenne on ainoastaan tuomassa kestävyyttä tai suojaa, kuten päällysvaattessa on hyvä. Takki on enemmän toiminnallinen kuin tyylikäs, mutta harva käyttää näitä metsälenkeillä tai työvaatteina, todennäköisesti hinnan vuoksi. Lisäksi hämmästelen suomalaisia Goose-faneja kaupungin kaduilla, sillä he yleensä kulkevat takki auki. Pk-seudun talvi kun on yleensä verraten lämmin ja untuva yllä tulee kuuma, joten takki pysyy auki, jotta se ei läkähdytä. Miksi hankkia susitalven takki keväiseen säähän? Todelliseen Kanadan tai Suomen talveen takki on erinomainen. Kaappiini se ei silti jää, koska takin logo on suunnattoman kokoinen, eikä tehtaalta löydy villakankaasta valmistettua mallia. Jos jotakin CG:n puolesta muuttaisin, niin vetoketjut vaihtaisin metalliin, joka kestää kauemmin. Samoin fleecen tilalle molskipuuvillaa ja päälliskankaaksi villaa, lisää taskuja vuoriin. Näin toiminnallisuus ja tyyli löisivät lopullisesti kättä.

Klassisemman tyylikkäitä päällystakkeja CoC:n puolella ovat esimerkiksi tikkitakin ja villakangastakin hybridi, paksusta villasta leikattu kipparitakki tai ajaton crombie-mallinen edustustakki.


SPOT-A-SHOP

0

January 21, 2019 by Ville Raivio

SPOT-A-SHOP on portaali, joka yhdistää lukuisten verkkokauppojen vaatevalikoimat hakutyökalun avulla. Vastaavia sivustoja on muitakin, mutta SAS erottuu toisista valikoimallaan: kaikki tykötarpeet ovat alennukseen merkittyjä. Palvelu syntyi vuonna 2015, kun kauppatieteen maisterit ja kaverukset Jesse Jyläs sekä Matias Hilario olivat kalassa. Matias heitti vieheen sijaan idean ilmaan, ja Jesse piti heittoa hyvänä, sillä vaatekaupan haasteita ovat erityisesti syklisyys, kausimallistot ja varastotilan tarve. Jos vanhemmasta vaatteesta pääsee eroon myös alekauden ulkopuolella, kauppa kiittää. Aiemmin he olivat olleet SOK:n ja Sanoma Median palveluksessa. Portaalin avautuessa muutama suuri verkkokauppa oli jo mukana, joten valikoiman puolesta alku oli helpompi.

Palvelu pyörii Helsingistä käsin, mutta toimii Suomen lisäksi  Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa ja Puolassa. ideana on tarjota selaajalle aina jotakin alennettua vaatetta, ja samalla liikkeet pääsevät varastoistaan eroon. Haku- ja rajaustyökalun lisäksi SAS tarjoaa uutiskirjeen, jonka tarjoukset voi kohdentaa itselleen, ilmoituspalvelun, johon voi tallentaa hakuja, sekä inspiraatiota sekä vinkkejä vaatteiden yhdistelyyn. Tulevaisuudessa sivustolle ilmestyy uusi käyttöliittymä, tarkempi kohdennus käyttäjän työkaluihin, sekä uusia tuoteryhmiä, kuten kosmetiikka. Kun kysyn, miksi Keikarin lukijan tulisi valita SPOT-A-SHOP, palvelu vastaa “Meidän avulla kuluttaja löytää tehokkaasti edullisimmat muoti- ja urheiluvaatteiden tuotteet kymmenien eri kansainvälisten verkkokauppojen valikoimista. All Discounts United. Simple as that.”

Edustettuja verkkokauppoja tällä hetkellä:

Addnature
Biancaneve
Blue Tomato
Boozt
DefShop
Disturb.fi
Ellos
EMP
Farfetch
J.Lindeberg
Junarose
Kekäle
Keskisen Kello
Klingel
Lekmer
Marimekko
PIECES
SmartBuyGlasses
Spartoo
Sportamore
Stadium Outlet
Stayhard
Stiletto

https://www.spot-a-shop.fi


Entiset luottohankkijat

0

January 3, 2019 by Ville Raivio

Lukija BK kysyi minulta, mitä vaatevalmistajia aion välttää jatkossa. Tässä siis uuden jutun aihe, josta ehkä on pohdittavaa toisillekin. Heti alkuun on kuitenkin todettava, että syyni ovat erittäin subjektiivisia. Yhden miehen hyvä on toisen huono, yhdelle sopiva ei sovi toiselle, ja näin edelleen. Lisäksi voin kommentoida vain sellaisia hepeneitä, joita olen kokeillut jossakin vaiheessa useampia. Yhden vaatekappaleen perusteella ei ole mielekästä antaa tuomiota koko yritykselle. Seuraavassa siis joitakin valmistajia, jotka nousevat mieleen tällä hetkellä.

Luottohankkijat 2018 -listalta puolestaan näkee, mitä kokeilemiani valmistajia arvostan suuren suuresti.

* * *

Rozsnyai tarjoaa mainion hinta-laatusuhteen, mutta heidän lestiensä muotoilu on kovin heikkoa.

Buday tarjoaa myös kunnon hinta-laatusuhteen, mutta unkarilaisissa pareissa muotoilun voittaa Vass.

Vassin jalkineita en todennäköisesti suosi jatkossa, sillä pajan lestit ovat kaikki verraten korkeita jalkapöydän yllä ja kookkaita kantakupista. Olen kokeillut useimpia niistä, eivätkä ne sovi jalkaani. Samoin en pidä tavasta, jolla pajan käyttämät päällisnahkat ikääntyvät. Ne ovat kelpo aniliinivärjättyä vasikkaa, mutta Vass ei käytä vuotien laadukkaimpia kohtia vaan leikkaa parinsa myös sellaisista kohdista, joita tietyt valmistajat eivät käytä. Näihin melko paksuihin päällisiin syntyy ajan kanssa ryppyjä, jotka ovat syvempiä kuin toivoisin. Syy on hintatason saavuttamisessa – Vass on ongelmistaan huolimatta hintatasonsa kruununjalokivi.

Alden valmistaa oikein kestäviä pareja, mutta niiden viimeistely on paikoin sotkuista, ja lestien muotoilu muistuttaa enemmän sämpylää kuin kurvikasta daamia. Kaaret erottavat lestit toisistaan.

Church’s valmistaa hyvin brittiläisiä popoja, mutta lestit ovat pulleroita ja Pradan vallattua firman hinnat ovat nousseet, ja uusien mallien joukkoon on ilmestynyt karmivia muotikäkättimiä.

Tricker’sin parit kestävät vaikka mitä, mutta lestit ovat kuivia englantilaisia sämpylöitä.

Allen-Edmonds oli aikanaan yksi suurimpia pettymyksiä: nahkat rypistyivät kaarelle, eikä tukematon pohjarakenne ole mukava käytössä. Myös lestit ja viimeistely ontuvat kuin entinen tanssija.

Meermin on aluksi lupaava, mutta käytössä mukavuus ei ole koskaan läsnä, ja nahkojen pinnoitteet tekevät niistä ikävän näköisiä.

Luxirea en käytä jatkossa, sillä pajan laadunvalvonta epäonnistui kerta tilauksen jälkeen. Kun he onnistuvat saamaan kaikki yksityiskohdat ja mitat kohdalleen, palvelu on erinomainen. Tämä kuitenkin onnistuu harvoin.

Charles Tyrwhitt on erittäin hyvä valmistaja opiskelijalle tai vaatimattomalle pukeutujalle, mutta pidemmän päälle firman materiaalit eivät ikäänny hyvin, ja leikkaukset ovat joko liian kireitä taikka väljiä minulle.

Stenströmsiä en käytä jatkossa, sillä muilta saa korkeampaa laatua halvemmalla.

Etonin paitojen kohdalla on samoin.

Charvet valmistaa oikein siistejä kauluspaitoja, mutta valmismallien hinnoittelu on hirvittävä, eikä niissä ole mitään erityistä.

Brionin kauluspaidoissa ei ole mitään erityistä, joka selittäisi niiden hinnan. Tehtaan takit ja housut ja puvut ovat kuitenkin lajissaan taidetta.

Borrellin kauluspaidat ovat hienoja, mutta turhan usein niiden ompeleet heittelevät ja ovat epäsiistejä. Tehtaan hintatasolla tämän ei pitäisi toteutua.

Cordingsin kauluspaidat ovat tyylipuhdasta brittiläistä maaseututyyliä, mutta niiden mitoitus on valtaisa ja kankaat nukkaantuvat pesussa.

Truzzin kauluspaidat ovat todella siististi valmistettuja, mutta niiden kaulusten muotoilu on heikkoa ja kaulusten koko pieni.

Paularunin käsineet ovat siististi ommeltuja, mutta mittojen mukaan tehdyissä malleissa koko heittelee joka parissa.
Copyright © 2013 Ville Raivio

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto