RSS Feed

Uudelle lukijalle

0

Keikari.com on Suomen suosituin miesten klassiseen tyyliin erikoistunut verkkosivusto. Sivulataukset ovat kuukausittain 50 000 – 100 000 välillä ja sivuston aktiivisimmat lukijat muodostavat ydinjoukon Keikarin foorumin keskusteluissa. Foorumi puolestaan on Suomen ainoa klassiseen aihepiiriin erikoistunut keskustelupalsta ja avainasemassa määrittelemässä hyvää makua Suomen klassisemman tyylin suhteen. Jos mikään tyylin suhteen askarruttaa, anonyymi kysymys saa foorumin puolella aina vastauksen usealta jäseneltä.

Keikari tulee aina olemaan muutoksessa, sillä opin jotakin uutta joka viikko. En ole koulutukseltani räätäli, jalkinemestari tai paitamaakari, joten tietämykseni klassisesta miesten tyylistä on koottu keskusteluista sekä lehdistä ja kirjoista. Kun löydän uusia, paremmin perusteltuja tosia uskomuksia, päivitän tekstini sivustolla. Otan myös mielelläni palautetta vastaan, kun lukija löytää Keikarista jotakin väärin ilmaistua.

Keikari ei nimestään huolimatta kannusta lukijaa huomiohakuiseen keikarointiin, vaan ajattomaan ja pelkistettyyn ilmeeseen. Aikoinaan päädyin tähän nimeen, sillä sanana keikari ei ole kovin yleinen ja jää helposti mieleen. Vierastan myös kaikenlaisia yhtäläisyysmerkkien vetämisiä herrasmiehen ja harkitun pukeutumisen väliin. Jos tänä päivänä on jäljellä niin sanottuja herrasmiehiä, he ovat sellaisia myös ilman vaatteita. Miehen luonto ei asua vaihtamalla muutu.

* * *

Huhtikuuhun 2012 mennessä Keikari.com sisältää 1150 esseetä, artikkelia, linkkiä ja laatuvalmistajien esittelyä sekä noin 2000 kommenttia. Valokuvia löytyy noin 2600 kappaletta. Koska sisältö on laaja sekä aktiivisesti päivittyvä, parhaiten koko sivuston annin saa sisäistettyä ajan kanssa ja vanhimmasta uusimpaan selaten. Ensimmäiset tekstit ilmestyivät syyskuussa 2008 ja niihin pääsee käsiksi joko sivuston arkistoa selaamalla taikka tästä linkistä näpäyttäen.

Laatu on vaikea sana, joka kaipaa pientä tarkennusta. Keikarissa laadulla tarkoitetaan joko erinomaista hinta-laatusuhdetta – jolloin valmistaja tarjoaa joko verratonta työn jälkeä taikka materiaaleja myyntihintaan nähden – tai sitten käsityön määrää, tarkkuutta sekä viimeistelyä. Lukija päättää itse, onko käsityö aina laadun tae tai edes tarpeellinen vaatteiden valmistuksessa.

Blogimuotoista virtuaalitietokirjaa täydentää Keikarin foorumi, jonka yli 87 000 viestistä pääsee kätevimmin nauttimaan rekisteröitymällä uudeksi jäseneksi. Pääosa keskusteluista koskee klassista tyyliä ja kauniimman elämän riemuja, mutta uusimpana lisäyksenä on myös Katutyyli-osio, jossa rennomman miehen tyyli on keskiössä. Osa foorumin alueista on näkyvissä ainoastaan jäsenille, esimerkiksi hyödyllisimmät artikkelit on koottu erilliseen ketjuun, jota pääsee vilkaisemaan uusien jäsenten aulassa. Tervetuloa hyvää seuraan.

0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari