Ville Raivio ja Herrainpukimo: poolotakki

0

March 3, 2021 by Ville Raivio

Viime vuoden puolella kirjoittelin pienmallistosta, jonka suunnittelin Turussa toimivalle Herrainpukimolle. Projekti viivästyi, sillä tehdas sai Coronasta huolimatta koko joukon muita tilauksia, jotka ehtivät ennen tätä erää. Lisäksi kielierojen vuoksi paidat saivat väärän kankaan, joten voisi sanoa elämän vain astuneen tielle. Nyt Suomessa ovat ensimmäiset prototyypit, joiden perusteella pienmallisto myöhemmin ilmestyy. Näistä tärkeimpänä esittelen poolotakin. Aiemmassa kirjoituksessa tuumailin, ettei poolotakkia tietääkseni ole saanut mistään liikkeestä Suomessa, ja samaa mieltä olen yhä. En ole kuullut lähteistä, joten totean Herrainpukimon mallin olevan ainoa Suomessa. Jos lukija saa mieleensä toisen jälleenmyyjän takille, pyydän kommenttia.

Tämä päällystakki on uskollinen tulkinta alkuperäisestä kaikissa muodoissa paitsi kankaassaan. Täysi kamelinkarva on hyvin kallista, joten takin kankaaksi valikoitui hyvin vaalea merinovillainen malli Holland&Sherryn maineikkaasta kangastalosta. Näin se sai myös sopivaa painoa, jonka avulla seuraavan suomalaisen talven kestää huoletta, eikä takki tuhoudu välittömästi vaikkapa auton oven väliin jäädessä. Villakangastakissa on liinakangasrakenne ja sen vuori on cuproa. Prototyyppi on ollut esillä Herrainpukimolla kahden viikon ajan – ja vierailijoiden kommentit ovat rohkaisseet. Tämä takki päätyy siis pienmalliston sijaan tilausperusteiseksi. Se myydään tilausten perusteella vakiokokojen tai asiakkaan mittojen mukaan.

Tarkemmat tiedot takin vakiokokojen mitoista löytää Herrainpukimon sivuilta. Valokuvista näkee tehtaan tulkinnan ja leikkauksen puolesta se on keskitien kulkija. Ei väljä, muttei myöskään tuhmasti kireä. Hartiarakenne on kevyt, jotta käyttäjä ei näyttäisi Frankensteinilta kaksien toppausten alla. Useimmissa puvuntakeissa kun on rakennetta, päällysvaattessa toinen ei ole välttämätön. Leikkauksessa helman pituus on alle polvien, koska tämä on perinteinen mitta – toki HP:n ompelijat voivat lyhentää takkia toiveesta. Takin takana on tamppi eli koristeellinen puolivyö, jonka tavoitteena on korostaa käyttäjän harteita kapeampaa vyötäröä. Näin omistaja saa Atlaksen figuurin. Poolotakki on vihdoin Suomessa.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari