RSS Feed

Katrin Hoste

0

July 12, 2010 by Ville Raivio

Menshoes.de -verkkokaupan perustaja, toimitusjohtaja Katrin Hoste, 38, uhrasi tovin aikaansa vastatakseen muutamaan kysymykseen laatujalkineiden maailmasta sekä hänen taivalluksestaan popojen parissa.

“Isäni työskenteli yli 40 vuoden ajan jalkinebisneksessä, ja minulla oli pienestä pitäen mahdollisuus osallistua muotinäytöksiin ja -kohtaamisiin. Lapsuudesta lähtien olen unelmoinut oman kenkä- tai muotikaupan perustamisesta. Lukion loputtua oppisopimus- ja talousopintoni Peek&Cloppenburgissa, joka on suuri saksalainen vaatetusliike. Vuonna 1996 jatkoin opintoja muodin ja designin parissa Firenzen Accademia Italianassa. Valmistuttuani suuntasin töihin vuoroin italialaiselle Belfe&Belfelle sekä Ermenegildo Zegnalle, ja vuonna 2000 aloitin vihdoin oman bisnekseni muotikenkien parissa. Tätä ennen ehdin toimia trendikonsulttina, kenkämallistojen suunnittelijana sekä muotitoimittajana. Menshoes.de -sivuston idea syntyi kun asiakkaat tiedustelivat minulta malleja sekä kokoja joita ei löytynyt kenkäkaupoista. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman suuren valikoiman Heinrich Dinkelackerilta asiakkaille jotka haluavat jalkineidensa olevan kestäviä, laadukkaita ja istuvia.

Tyylin näkökulmasta katsoen Heinrich Dinkelackerin jalkineet ovat jotain täysin erilaista kuin aiemmat vuoteni muotialalla – samalla rakastan tätä tointa eniten. Osa kokoelman malleista ei ole lainkaan alisteisia muodille; ne ovat olleet tuotannossa jo 40 vuotta ja todellisia klassikoita. Miehen yllä ne kuitenkin näyttävät paljon tyylikkäämmiltä ja elegantimmilta kuin mitkään hienostelevat muotikengät. Niitä voi käyttää sekä farkkujen että pukujen kanssa, ja ne antavat kantajalleen erityistä karismaa. Yli 17 vuoden työkokemukseni lisäksi olen lukenut valtavasti muotilehtiä, sillä katselen mielelläni mitä ihmisillä on yllään. Myös matkailu, tyyliblogit sekä trendipaikoissa käyminen tarjoavat inspiraatiota. Vaatteiden ohella intohimojani ovat hyvä ruoka ja juoma, matkailu sekä golf.

Omissa jaloissani rakastan ennen kaikkea mukavia jalkineita, joissa on feminiini ulkoasu. Käytän usein ballerinoja, ja tänä kesänä suosin Blochia, Pretty Ballerinasia sekä K&S Shoesia. Kaikkien tämänhetkiset kokoelmat ovat upeita ja valikoima vaihtelee. Talvisin käytän saappaita, joiden parissa lempimerkkejäni ovat Fiorentini&Baker, Strategia sekä Free*lance. Täydelliset jalkineet? Ne ovat se pari, joista pidät eniten.  Tyyli-ikoneja minulla ei ole, mutta etsin jatkuvasti kaikkea käsintehtyä jolla on jokin tarina kerrottavanaan. Luonnonmateriaalit ja hyvä laatu yhdessä sopivan designin kanssa ovat avainasia. Suosin italialaista tyyliä, vaikka Ranskan Saint-Tropez onkin aina hyvä lähde kesätrendien haisteluun. Tyylit ovat kovin hienoja ja ajoittain täysin villejä. Minua kiinnostavia trendejä sekä suunnittelijoita tulee Lontoosta, Kööpenhaminasta ja Antwerpenistä.

Oli enemmän tai vähemmän sattuma, kuinka päädyin työskentelemään Dinkelackerin parissa. Rakastuin heidän tuotteeseensa kolme vuotta sitten. Vierailin HD:n tiloissa Budapestissa, jossa tutustuin valmistukseen tarkoituksenani kirjoittaa artikkeli saksalaiselle tyylilehdelle. Verstas työllistää 35 käsityöläistä, ja paikalla käyminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin. Yhtiö on perustettu vuonna 1879, ja näiden monien vuosien aikana mikään ei ole muuttunut. Ilman täyttävät vasaroinnin ääni ja nahkan sekä liimojen pistävät tuoksut. Dinkelackerin suutarit ovat käsityön mestareita. He tekevät jalkineita työkaluilla, joita heidän isoisänsä olisivat voineet käyttää: vasaroilla ja alasimilla, nauloilla, reunosnauhoilla, harjoilla sekä vanhalla kunnon Singer-ompelukoneella. Kaiken kaikkiaan yhden parin valmistaminen vie kahdeksan käsityötuntia. Jokainen pari on uniikki ja suutarimestareiden signeeraama ennen tehtaalta lähtöä. HD pyörittää vain yhtä omaa myymälä, jossa koko kokoelma on tarjolla. Eri mallien ja tyyppien yhdistelmät yhteenlaskettuna erilaisia vaihtoehtoja on 150 ja lestejä viisitoista. Yksin materiaalit kustantavat omaisuuden: hienointa puhvelia Italiasta, hohtavaa aniliinivasikkaa Ranskasta ja shell cordovania kuuluisalta Chicagon Horweenilta. Heinrich Dinkelackerin arvokkainta omaisuutta ovat yhtiön lestit, joita suutarimestarit pyrkivät jatkuvasti kehittämään uusinta anatomista tietoa hyödyntäen.

Ohjeeni jalkineiden hoitoon: poista pöly ja lika ennen jalkineiden kiillotusta. Vedä pari jalkaasi aina kenkälusikalla, äläkä koskaan käytä samaa paria kaksi päivää putkeen. Käytön jälkeen muista setripuiset lepolestit. Jalkineiden hoitoon liikkeemme suosittelee Sveitsiläisen Burgolin hoitoaineita, joita on valmistettu käsityönä vuodesta 1921 lähtien. Niillä saavutettu lopputulos on vertaansa vailla.”

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari