RSS Feed

Macaroni Tomato

1

July 11, 2010 by Ville Raivio

Puolalainen Wojtek Szarski ylläpitää erikoisesti nimettyä blogia Macaroni Tomato. Nimi ei sisältöä kuitenkaan pahenna, sillä MT on erinomainen lisä verkon laatutarjontaa esittelevien blogien joukkoon. En suinkaan pitänyt Puolaa varteenotettavana lähteenä kauneuden tavoittelussa, mutta Mr Szarskin sivusto paljastaa että tietotaitoa maasta löytyy runsaasti – ja mikä parasta, hintataso on suomalaiselle kukkarolle upea. Macaroni Tomato esittelee puolalaisia räätäliliikkeitä ja bespoke-suutareita, jotka loihtivat alusta loppuun uniikkia käsityötä tasokkaalla jäljellä. Jan Wiel?dekin, Januszkiwiczin ja Jan Kielmanin kaltaiset suutarit tarjoavat tilausjalkineita alkaen 300 eurosta, Mazurczak & Trzaska sekä Zaremba ja Kamínska luovat tilauspukuja noin 700 eurolla. Puola toden totta vaikuttaa lupaavalta lähteeltä, ja bloggaajasta tuli ottaa selvä. Seuraavassa hänen haastattelunsa.

Mr Szarski, 32, työskentelee televisiopuolella käsikirjoittajana, ja tällä hetkellä toimii toisena käsikirjoittajana suositun sarjan Hotel 52 tiimissä. Täytettyään kolme vuosikymmentä, oli – kuten kovin monella iän saavuttavalla – pitkällisen tuumailun paikka. Szarski pääsi osallistumaan lukuisille kutsuille, ja hän tuumasi huppareiden ja farkkujen olevan kaukana 30-vuotiaalle sopivasta tyylistä. Klassinen tyyli vetosi, erityisesti Alan Flusserin Dressing the Man -teoksen houkuttelemana. Hän luki monia verkon tyylifoorumeja sekä blogeja, mutta vasta tilausvaatteiden myötä Szarski alkoi ymmärtää mistä tyylissä todella on kyse. Omaa tyyliää blogööri kuvailee termillä “aina puvussa, mutta rentona oikeiden asusteiden ansiosta”. Tilausvaatteiden kutsu oli hänelle hyvin yksinkertainen valinta, sillä Puolassa ne ovat huokeampia tai liki samanhintaisia kuin tasokkaat valmis- ja mittatilausvaatteet.

“Räätälit ja suutarit pyörittävät pieniä liikkeitä; he välittävät suuresti käsityöstään, mutta vähät välittävät markkinoinnista tai hienoista liiketiloista. Tämä pitää hinnat melko alhaisella tasolla.” Tyyli-ikonikseen Szarski lukee ainoastaan Cary Grantin, ja Macaroni Tomatonsa hän perusti vuosi sitten huomattuaan pienimuotoisen tilausharrastuksensa tulevan yhä suuremmaksi. Hän halusi löytää samanhenkisiä ihmisiä ja tarjota englannin kielen kautta puolalaisia vaihtoehtoja kansainvälisille lukijoille. Szarski rakastaa italialaista rentoa tyyliä, mutta hän kokee englantilaisen katsannon sopivan parhaiten itselleen. Laatuvaatteiden ohella blogööri nauttii elämäkertojen sekä muistelmien lukemisesta, ja luonnollisesti elokuvien liikkuvasta maailmasta. Hänen vinkkinsä vasta klassista vaatekaappia keräävälle lukijalle ovat seuraavat: “älä aloita kokoelmaasi tyrmävällä kaksirivisellä liituraitapuvulla, jonka näit juuri Voguessa. Rakenna sen sijaan vaatekaappisi konservatiivisilla väreillä ja kuvioilla, sillä ne ovat monipuolisempia. Edisty mieluummin hitaasti kohti kirkkaampia värejä sekä rohkeampia kuvioita.”

http://macaronitomatoenglish.blogspot.com/


1 comment »

  1. Veikko Suvanto says:

    Kiitos linkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari