Jalkinekoot

6

January 12, 2009 by Ville Raivio

Ulkomaisilla verkkosivustoilla seikkaillessaan eteen astuu erikoisia jalkineiden kokomerkintöjä. Suuresta kääntelyn vaivasta päästäisiin, jos universaali mitoitus otettaisiin vihdoin käyttöön. Tätä suurta päivää odotellessa laadin jalkinekokojen muunnostaulukon, joka on vain suuntaa-antava. Koska eri valmistajat käyttävät erilaisia lestejä, mikään numerokoko ei ole vissi.
6 comments »

 1. Anonymous says:

  EU ei saa yhtenäistettyä vaatemerkintöjä pääasiassa suurten muotihärpäkkeiden myyjien takia. Nämä suuret firmat haluavat myydä erityisesti naisille vääränkokoisia vaatteita, koska se lisää vaatteiden myyntiä. Naiset kuulemma mielellään ostavat vaatteita, joiden lapussa on pienempi merkintä kuin mitä vaate todellisuudessa on. Miehillä sama kuulemma toimii toisin päin. Taas kärsimme muotiteollisuudesta!

 2. Anonymous says:

  Hei,

  Herringshoesin taulukko heittää esittämästänne kokonaisen numeron verran: http://www.herringshoes.co.uk/faq.php#2
  Perin outoa, kokonaisen numeron heitto on kuitenkin jo hyvin merkittävä kengän sopivuuden kannalta.
  Käyttäisi suuri ja yhdenmukaistava EU kerrankin valtaansa ja puuhaisi jonkinmoisen standardisoidun mittajärjestelmän vaatetuksen ja kenkäinvalmistuksen alalle – vai söisikö asiakasta varmasti helpottavat standardimitat tunnettujen ja historiallisten valmistajien karaktääriä?

 3. Ville Raivio says:

  Tere, Mikke.

  Totta tuo. Tämäkin taulukko on vain suuntaa antava, ja kopioin sen osoitteesta http://www.i18nguy.com/l10n/shoes.html.

  -V.-

 4. Mikke says:

  Muuntotalukot vaihtelevat. Esim. tämä (http://en.wikipedia.org/wiki/Shoe_size) heittää sinun esittämästäsi puolella numerolla. Jos luottaa vain taulukkoihin, voi tulla ikävä yllätys kun saa nettiostoksen kotiin.

 5. Ville Raivio says:

  Terveeks, Anonyymi.

  Valitettavasti moista en ole löytänyt. Jokainen valmistaja käyttää omia lestejään, joten nimikkeet voivat antaa vain osviittaa -kapea, leveä, normaali jne. Esimerkiksi Aldenin kaltaisilla pitkän linjan yhtiöillä on huimat 8 eri lestiä käytössä. Ainoastaan sovittamalla istuvuus selviää.

  -V.-

 6. Anonymous says:

  Onko lestien leveyksistä olemassa vastaavaa taulukkoa? Käytössä on ainakin F, G, E, EE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari