RSS Feed

Sport/Smart Casual

0

January 11, 2009 by Ville Raivio

Ystäväni Tuomas on raitis urheilijanuorukainen. Tuomaan nykyinen tyyli on – hänen sanojaan lainatakseni – Sport/Stupid Comfortable, mutta häntä kiinnostaisi tason hienoinen nostaminen. Nyökkäys hänen ja muiden reilusti urheilevien suuntaan on luomukseni Sport/Smart Casual.

Yleisesti

Urheilu ei ole mikään este eleganssille. Jos puvun tai jo suorien housujen pitäminen ahdistaa, on muita väyliä suotuisan ulosannin saavuttamiseksi. Collegehousut ja verkkarit ovat toki omiaan harjoituksiin, mutta vapaa-ajalla pukeutumisen ei tarvitse repsahtaa jos vähänkin kiinnostusta klassisemman tyylin puoleen löytyy. SSC-tyyliä seuraavalla on alituinen ongelma tasapainoilussa riittävän edustavan ja samalla urheilullisen rennon välillä. Epäonnistuminen on todennäköistä, ellei oma visio ole riittävän vahva. Mikäli kukaan ystävistäsi ei tiedustele oletko lähdössä juhliin, kokoonpanosi on onnistunut. Mikäli joku urheiluseurastasi toteaa sinun näyttävän hyvältä, olet jälleen mainiolla tiellä. Ylipäätään voisi todeta kaiken riippuvan asusteista.

Parhaat valinnat
  • pikeepaidat
  • kuvioidut, rennot ja slimmit kauluspaidat
  • hillityt farkut
  • Street-pukukengät
  • klassinen ruskea nahkavyö
  • valkoiset teepaidat
  • klassisesti kuvioidut sukat
  • samettitakit
  • kipparitakki

Atleettinen v-muotoa seuraava vartalo nousee Sport/Smart Casual-tyylissä pääosaan. Koska puvut, solmiot ja pukukauluspaidat on unohdettu, myönteisesti kehoa myötäilevät vaatteet korvaavat ne. Todella kireisiin ja avoimiin paitoihin verhoutuminen on hyvin mautonta, ja tuo mieleen vain testosteronia joka suuntaan ruiskivat machot. Kun on saavuttanut lihaksikkaan ja kateutta herättävän kropan, tulee olle hienotunteinen ilonsa ja ylpeytensä verhoamisessa.

Mikään ei ole urheilullista eleganssia tavoiteltaessa parempi vaihtoehto kuin klassinen pikeepaita. Heti perässä seuraa vapaa-ajan kauluspaidat, joiden hihat kääritään ja pari ylintä nappia jätetään auki. Kolmantena puhtaan valkoinen teepaita, jossa ei ole valtavia brändilogoja. Näillä taataan v-muodon ja lihaksien korostuminen, joka on omiaan herättämään iloa naiskatselijoissa. Farkut ovat miltei ainoat housut, jotka ovat riittävän rennot ja urheilulliset, mutta silti Smart Casualin puolella. Street-pukukengät olivat minulle uusi tuttavuus tämän vuoden puolella. Uskon niiden olevan paras valinta SSC-miehelle. Ulkomailla moisia on ollut jo kauan, kun nuoremmat veijarit ovat halunneet jotain rennompaa mutta silti hitusen edustavaa jalkinetta pukujensa pariksi. Englannissa ne tunnetaan nimellä Work Trainers.

Koska myös irtotakit ja taskuliinat ovat poissa pelistä, muut asusteet nousevat tärkeään asemaan jotta kokoonpano pysyisi yhä Smart Casualin puolella. Riittävän klassinen ruskea nahkavyö on erinomainen valinta, kunhan solki on munakas. Sukkien puolella tulee valita klassisia kuoseja (Argyle, windowpane, tartaani, linnunsilmä yms.), ja riittävän paksuja kudoksia farkkujen kanssa pidettäväksi. Aina housujen tai jalkineiden värissä, jotta Smart Casual saavutetaan. Liika värikkyys pilaa kokoonpanon. Kipparitakki on ainoa riittävän klassinen mutta samalla rento päällystakki, jonka mieleeni saan. Ainoa pikkutakki, jonka voisin kuvitella nähtävän ikiurheilullisen herrasmiehen yllä, on samettitakki. Ei kuitenkaan vakavan mustana, vaan viininpunaisena, sammalenvihreänä tai tummansinisenä. Riittävän klassista, mutta samalla pienellä hitusella playboyn auraa.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari