RSS Feed

Hoikan miehen puku

7

June 8, 2009 by Ville Raivio

Opiskelijatoverini tiedusteli aiemmin tänään, mistä suomalaisista kaupoista hoikempi mies voi löytää itselleen istuvan puvun. Koska harvemmalla nuorella on varaa panostaa pukuunsa suuria summia, lista sisältää myös kauppoja, jotka tarjoavat keskilaatua tai jopa kehnoa tavaraa.

Hoikan miehen pukuja saa ainakin heiltä:

 • Brothers
 • Dressmann
 • Zara
 • H&M
 • Selected
 • Tiger of Sweden

Mikäli haluaa satsata enemmän, voi pukunsa löytää useammasta lähteestä. Esimerkiksi italialaiset puvut ovat hoikemmin mitoitettuja kuin muut, joten Canali, Pal Zileri, Lubiam, Conte di Roma, Corneliani ja Zegna ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Näidenkin valmistajien mitoitukset vaihtelevat, joten pukunsa on silti paras käyttää ompelijalla muokattavana. Tärkein homma ovat tietysti hartiat: niiden istuvuuden on hyvä olla kohdillaan, sillä hartioiden kaventaminen on kalleimpia muutostöitä. Ne istuvat jetsulleen, kun hartian ylle jäävä sauma, jossa hiha kiinnittyy takkiin, ei roiku harteiden ylitse.


7 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltaa, Markku.

  ToS:n puvuissa on valitettavan usein suuria määriä keinokuituja, liimakangasrakenne sekä valmistus ulkomaisella alihankkijalla. Täyttä hintaa ei missään nimessä tule maksaa.

 2. Markku says:

  Moi

  Minua puolestaan askarruttaa Tiger of Sweden mallisto. Ainakin minulle todella hyvin istuvia ja slimmejä malleja. En nyt omista kuin yhden villapaidan, joka on siisti ja ohut – miellyttävä. Verrattuna esim Sand villapaitoihin niin ihan eri planeetalta.

  Hinnat eivät kuitenkaan ole ihan halpoja, onko hinta ja laatu kohdallaan. Aikaisemmin suosimani Boss sai tuomion tältä osin t. Markku

 3. Ville Raivio says:

  Iltaa, iltaa.

  Eipä tuon Selectedin hinta-laatuluokassa ole juuri vertailukohteita. Dressmannista, Zarasta ja H&M:stä saa vastaavan puvun samaan hintaan sekä laatuun. Lopulta valinnan teet itse, pääkohtina kannattaa pitää juuri tuo istuvuus ja leikkaus.

 4. Turkulainen says:

  Vanhaan artikkeliin kommentoin, mutta toivottavasti saisin vastuksia!
  Millainen mahtaa Selectedin pukujen laatu olla, kun käyttökohteena omat ylioppilasjuhlat? Muut selectedin vaatteet ovat hyvin muotoihini sopineet, joten istuva malli luultavasti löytyisi.
  Jos Selectedin laatu kuitenkin on arvelluttavaa, niin mitä valmistajaa ehdottaisit tilalle samaan hintaluokkaan?

 5. Bruno T says:

  Samat nimet pyörii täälläkin, vuosia suosinut H&M:n lisäksi Esprittiä ja Zaraa… Hoikalle parhaiten istuvia vaatteita. Mutta puvut eivät valitettavasti ole kyllä sen parempia kuin mitkään muutkaan valmispuvut.

 6. Petteri says:

  Itse olen hoikkana poikana tykästynyt Espritin tarjontaan. Esimerkiksi Espirtin nettikaupasta saa alennuksesta ihan kelpoa tavaraa. Täyttä hintaahan noista ei sovinne maksaa.

 7. Alhazen says:

  Itse voisin suositella tutkiskeluiden perusteella edullisemmista vaihtoehdoista lähinnä H&M:n täysvillaisia pukuja (saatavilla Suomessa ilmeisesti ainoastaan Aleksanterinkadun liikkeestä) ja listan ulkopuolelta Zaraa, joka tarjoaa marginaalisesti parempaa laatua marginaalisesti isompaan hintaan, kunhan pitäytyy sataprosenttisessa villassa ja varautuu ehkä ompelijakäyntiin, mitoitus kun ei ole aivan yhtä kapoinen kuin ruotsalaisilla “kollegoilla”.

  Tiger of Swedenia voisin epäsuositella, kokemuksien perusteella hinta on samaa luokkaa kuin esimerkiksi Cornelianin edullisimmalla mallistolla mutta kankaat eivät lähellekään samaa tasoa ja leikkaukset ja yksityiskohdat kaukana klassisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari