RSS Feed

Vibram

0

July 15, 2010 by Ville Raivio

Vibram S.p.A. on italialainen yhtiö, joka valmistaa ja lisensoi Vibram-merkkisten kumipohjiensa tuotantoa ympäri maailman. Yhtiön perusti herrasmies nimeltä Vitale Bramani, joka myös keksi Vibramin alkuperäisen kumiseoksen koostumuksen. Vuonna 1935 kuusi Bramanin vuorikiipeilevää ystävää kuoli tapaturmaisesti Italian alppeja temmeltäessään, ja onnettomuudesta syytettiin osittain heidän käyttämiään kehnoja jalkineita. Tämä tragedia sai Bramanin kehittämään kumiseoksen, jota sovellettiin ensi alkuun vain kiipeilykenkiin. Kaksi vuotta myöhemmin keksijä patentoi Vibramin Pirelli-renkaiden Leopoldo Pirellin taloudellisella avustuksella. Tässä vulkanisoinnilla valmistetussa kumipohjassa oli selkeästi tunnistettava sahalaitainen Carrarmato-kuvio, ja se kehitettiin kestämään mahdollisimman monella alustalla. Mainetta yhtiölle toi suuresti vuonna 1954 suoritettu K2-vuoren valloitus, jolla laen saavuttaneet kiipeilijät käyttivät Vibramin kumipohjia.

Tänä päivänä Vibram on yksi maailman suurimmista kumipohjien valmistajista, ja yhtiön keltainen Vibram-logo on selkeästi tunnistettavissa lukemattomien popojen pohjista. Kumipohjia valmistetaan sekä vapaa-ajan käyttöön että pukujalkineiden pohjiin, joiden kohdalla Vibramin ohuet pohjat muistuttavat englantilaisen Dainiten tuotteita. Kuriositeettina mainittakoon Vibramin mullistava FiveFingers-jalkine, joka simuloi paljain jaloin kävelyä hyvin ohuen ja kestävän pohjansa avulla. Laadullisesti Vibram-popoisella ei ole huolen häivää.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari