Viberg

0

December 11, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1934 ruotsalaisperäinen maahanmuuttaja Ed Viberg perusti työsaapasverstaan Saskatchewanin Shellbrookiin ja painoi vaimonsa kera nykypäivän hyvinvoititunteja työskentelevän veijarin silmissä uskomattoman pitkiä päiviä. 20-luvun suuri lama painoi yhä raskaana Amerikan yllä, mutta Viberg menestyi korkean laatunsa ja kestävien tuotteidensa ansiosta. Vuonna 1970 verstas oli kasvanut tehtaaksi ja Viberg nosti panoksiaan uuden keksinnön ansiosta: tehtaan metsurisaappaiden pohjissa oli ruuvattavat teräspiikit, kun kilpailijoiden malleissa ne painettiin pohjan läpi. Vibergin huolto oli nopeaa, sillä koko pohja ei mennyt välittömästi vaihtoon vaan pelkät piikit ruuvattiin irti ja korvattiin uusilla. Metsäteollisuus huomasi tässä rakenteessa huomattavia säästöjä, ja tänä päivänä ruuvipiikeistä on tullut vakio alalla. Tarkemmin rakenteesta toisaalla.

Näin 2000-luvulla Viberg on yhä pystyssä ja erikoistunut metsurien kengittämiseen. 218 työvaiheen myötä syntyy erittäin kestäviä saappaita myös vapaa-ajan malleihin. Viberg tarjoaa parejaan turvakenkinä, metsurisaappaina, biker-, western-, metsästys- ja vaellussaappaina sekä hauskasti vain Stomper-nimikkeen alla kestäviksi jokapaikankengiksi. Erikoisuutena mainittakoon saappaiden voimakkaasti kaartuva varsi, joka miellyttää taatusti kaikkia Viktoriaanisen ajan muotokieltä sekä tukkijätkien henkeä arvostavia. Tammiparkitut nahkapohjat saapuvat Australiasta, nautapäälliset amerikasta ja erikoismallien vesipuhvelivuodat Aasiasta. Jalkineet ja saappaat rakennetaan lesteille, joiden koko- ja leveysvalikoima on huomattavan laaja.

Kuva: © Viberg

http://www.workboot.com/

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari