Vanda Fine Clothing

0

September 26, 2012 by Ville Raivio

Vuonna 2010 Singaporessa verstastaan pitävät Gerald Shen ja Diana Chan ryhtyivät valmistamaan asusteita. Tavoitteena oli tarjota käsintehtyjä solmioita ja taskuliinoja, jotka erottuisivat joko rakenteensa tai materiaalinsa ansiosta. Bisnes sai alkunsa Styleforumin puolelta, jossa vastaaotto oli hyvin positiivinen. Vandaan panostus vaati kuitenkin veronsa: Diana luopui paikastaan hotellialan puolella, Gerald puolestaan päätti omistaa talouspuolen tuplatutkintonsa mieluummin omaan yritykseen kuin painaa päivää jonkun toisen palkollisena. Materiaalien puolesta Vanda suosii englantilaisen Vannersin ja Adamleyn silkkejä, italialaisia villakankaita ja silkkilankaa joko Saksasta tai Japanista. Kokoelmissa on myös vintage-kankaita, joista valmistetaan asusteita niin kauan kuin materiaalia riittää: erityisen maininnan ansaitsevat kimono-silkit, joiden kuviointi on rikas. Solmioiden perusrakenne on six-fold -taitos ilman vuorikangasta, paksumpien kankaiden kohdalla four-fold. Toisin kuin yleensä, Vanda ei ompele logoaan asusteisiin eikä solmioistakaan löydy ohuemman kärjen pidikettä, joka on normi.  Gerald ja Diana valmistavat kaiken omin kätösin, myös erikoistilaukset ovat tervetulleita. Erikoisen lisän muodostavat kauluksen napinläpeen sijoitettavat asusteet, jotka kulkevat nimikkeellä lapel pin. Vandan tarjoamat ovat japanilaista DECO-savea ja orkidealajike Vanda Miss Joaquimin, Singaporen kansalliskukan, muodossa.

Esimerkkiasusteina on Vandan shantung-silkkinen pallosolmio, kaksi napinläpikukkaa ja kaksi taskuliinaa kimono-silkistä. Solmion rakenteeton olemus vaatii totuttelua, samoin kuin täysin mattapintainen shantung. Solmio on ilman muuta hyvin kevyt, reunat on kääritty huolellisesti ja asusteen läpi kulkee ns. slip stitch -ommel. Napinläpikukkien värit ja muodot ovat kohdillaan, aika näyttää kuinka hyvin savi kestää käyttöä. Suosikkini tästä erästä ovat ilman muuta kimono-silkkiset taskuliinat. Reunat on kääritty huolellisesti ja koko on tavallista suurempi – näin silkin kudonta, muodot ja värit pääsevät oikeuksiinsa. Vanda tarjoaa myös kirjailumahdollisuuden, jolla nimikirjaimensa saa haluamiinsa kohtiin asustetta. Halusin kokeilla tätä palvelua, mutta välttää näkyvien nimikirjainten narsismin. Lopputuloksena on pieni hymiö valkoisen taskuliinan reunassa, sen saa sitten halutessaan kurkistamaan taskusta. Erityismaininnan Vandan ansaitsee paitsi uniikista kokoelmasta ja huolellisesta viimeistelystä, myös tyylikkäistä pahvilaatikoista. Valitettavan harva valmistaja muistaa korean pakkauksen tuoman ilon.

http://www.vandafineclothing.com


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari