Vaattureiden ammattikunta vaarassa kadota

0

March 5, 2014 by Ville Raivio

Vanhoja, mutta huonoja uutisia: vaattureiden ammattikunta on vaarassa kadota Suomesta. Parisen vuotta sitten Yle haastatteli Suomen Vaatturiliiton puheenjohtajaa, Tampereella omaa liikettä pitävää Kirsi Ahoa, joka on toiminut alalla kolme vuosikymmentä. Vaikka Ruotsi, Norja sekä Tanska ovat Suomen lailla kalliita joka suhteessa, muissa Pohjoismaissa tilanne käsityötaitajien suhteen on levollisempi. Mikä tärkeintä: Suomessa harmia tuo pukeutumisen kulttuuri, jossa vaatteista ei keskimäärin haluta maksaa ja miesten koreilu nähdään merkiksi vähintään epämääräisestä persoonasta. Lisäksi opetushallitus ei ole huomioinut Vaatturiliiton vetoomuksia koulutusjärjestelmän muuttamisesta.

“Ennen vanhaan tekijöitä sentään oli useita kymmeniä, satojakin Suomessa, mutta tämän hetken tilanne on se, että meidän Suomen Vaatturiliittoon kuuluu 17 jäsentä [nykyisin 30, heistä puolet yrittäjiä] ja melkein suurin osa heistä on jo jäänyt eläkkeelle tai jäämässä, että hyvin kourallinen meitä on sitten enää oikeita tekijötä.”

http://yle.fi/uutiset/vaattureiden_ammattikunta_vaarassa_kadota/5059540


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari