RSS Feed

Truefitt&Hill

1

September 13, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1805 William Francis Truefitt avasi ensimmäisen herrasmiesten parturiliikkeensä Lontoossa. Kuusi vuotta myöhemmin puoti siirtyi Old Bond Streetille, ja vahvisti asemansa hovin suosimana parturiliikkeenä. William pyöritti toimintaa yhdessä veljensä Peterin kanssa, ja korkeaan tasoon mieltyi hovin ohella myös Iso-Britannian kuningas Yrjö III. Truefittillä oli kunnia päästä kuninkaallisen hovihankkijasinetin omistajaksi sekä kuninkaan viralliseksi peruukinvalmistajaksi. Suosio ampaisi täysin uudelle tasolle.

Vuonna 1911 Edwin Hill&Co. -niminen parturiliike avasi toimitilat samalle kadulle Truefittin veljesten kanssa. Parinkymmenen vuoden yhteiselon jälkeen Francisin veljenpoika H.P. Truefitt päätyi yhdistämään voimansa Hillin liikkeen kanssa, ja Truefitt&Hill muodostui. Yhä tänä päivänä, 74 vuotta myöhemmin, liikkeen toimitilat sijaitsevat samassa osoitteessa Old Bond Street 23:ssa. Koko historiansa ajan T&H on valmistanut shampoita, parranajovaahtoja, tuoksuja, partavesiä ja muita hygieniatarpeita parhaista luonnollisista raaka-aineista.

Truefitt&Hillillä on myös kunnia pitää yllä 204-vuotisen olemassaolonsa johdosta maailman vanhin yhä toimivaa miesten parturiliikettä. Kunniaa tuo myös Edinburghin herttualta saatu kuninkaallisen hovihankkijan sinetti, sekä vanhat asiakaslistat jotka ovat pullollaan aatelisten, kuninkaallisten ja muun hienoston nimiä. Toimitilat ovat levinneet myös Atlantin toiselle puolelle, ja T&H:n tarjonnasta voi nauttia myös Chicagossa, Las Vegasissa ja Torontossa. Mikäli Englantiin asti ei laadun perässä jaksa vaivautua, yhtiön erinomaisen toimiva verkkokauppa vastaa huutoon. Liikkeeseen voi tutustua myös Youtuben videosta. Yhtiön tuotteita on saatavilla Suomessa Butiken På Landet -ketjun myymälöistä.

http://www.truefittandhill.co.uk/


1 comment »

  1. meht says:

    Lontoossa käydessäni oli tässäkin kuuluisassa yrityksessä pakko vierailla. Liike oli todella pieni ja sen valikoima alueen muihin saman alan liikkeisiin nähden oli mielestäni suppea. Mikä hämmästyttävintä hovihankkijan sinetin saaneessaa liikkeessä, palvelu oli suorastaan pe*****tä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari