RSS Feed

Cordings-paidan anatomia

3

September 10, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1839 perustettu Cordings valmistaa kaiken tarpeellisen aina sukista ylöspäin hänelle, joka arvostaa perinteistä englantilaista maaseutuvaatetusta. Yhtiö on myös niiden harvojen joukossa, jotka yhä tarjoavat ehtoja tattersall check -paitoja. Nämä kestävät, värikkäät ja nöyrät paidat kulkevat käsi kädessä tweedin ja vakosametin kera. Mikäli päätyy tilaamaan tältä yhtiöltä, joutuu hieman tinkimään vaatimuksistaan. Tietääkseni yhtään todellista high end -valmistajaa tattersall-paidoilla ei ole, mutta Cordings on tasokkaammasta päästä.

Cordingsin tattersall-paidoissa on harmillisen valtaisa mitoitus. Valmistaja ylpeilee tällä seikalla sivustollaan, kertoen tämän takaavan paremman liikkuvuuden, mutta todellisuudessa vain suurimahaiset voivat ilolla pitää paitoja ilman kavennusta. Me muut joudumme turvautumaan v-aukkoiseen neuleeseen, irtotakkiin tai muuhun paidan mittasuhteet peittävään. Sama leveyden into koskee myös kalvosimia, jotka ovat sopivan jäykät mutta vain Schwarzenegger-ranteiselle istuvat. Kaulus on 4-senttisenä miellyttävän korkea, jäykkä, kaartuvasti leikattu ja tilavasti mitoitettu, joten myös solmiolle on sijaa. Napit ovat mitäänsanomattomat muovilätyskät, jotka on ommeltu hätäisesti kiinni. Ompeleet ovat tiuhat, suorat ja siistit kautta paidan. Nappilista puolestaan on mukavan jämäkkä ja leveä. Kuviot on valitettavasti tasattu vain turhassa rintataskussa, joten moitteen sijaa on. Cordingsin tattersall-kankaissa on tvillikudos, kirkkaat värit ja mukavan pehmeä pinta, joka lähentelee flanellia.

Täysihintaisina Cordingsin kauluspaidat kustantavat 59 puntaa, joka on liikaa halpatyömaassa valmistetusta tuotteesta. Maaseututyylin ystävien iloksi valmistajalla on ympäri vuoden useampi kampanja, joiden aikana samaisia kauluspaitoja saa kolme kappaletta sadalla punnalla. Tällöin hinta-laatusuhde on upea, mikäli kykenee sulattamaan valtaisan mitoituksen. En tunne toista valmistajaa, jonka tattersall-paidat olisivat samalla tasolla. Lisäksi mainitsen suurien kehujen kera Cordingsin oxford-paidat, joiden kankaat ovat erinomaisen paksuja, lämpimiä ja kestäviä. Yhtiö kertoo paidoistaan seuraavaa:

 • liimattomat kaulukset
 • leveä mitoitus
 • perinteinen kaulusmalli, jossa irrotettavat kaulustuet
 • hyvin pitkät helmat
 • nappikalvosimet
 • yksi rintatasku

3 comments »

 1. Dude says:

  Jaa, kun itse kävin kyseisessä kaupassa minulle sanottiin “it’s a shooting shirt, Sir, it’s supposed to be wide.” Eli näitä paitoja käytetään (lintu?) metsästyksessä, jossa slim fit paidat eivät toimisi. Kyse ei siis ole keikaripaidoista, vaan käyttöpaidoista.

  Ostin sieltä puvun, joka on melkein huvittava konservatiivisuudessaan. Toisaalta mukava ja paksusta kankaasta tehtynä ehdoton talvipukuni.

 2. Ville Raivio says:

  Päiviä, kysyvä.

  Tottahan paidan kuuluu istua siten, ettei kantaja näytä Bronxista karanneen hipitihopparin ja englantilaisen maaseutuveijarin ristisiitokselta. Toisin sanoen: minkään kauluspaidan ei tulisi roikkua yllä.

 3. kysyvä says:

  Eikö tuollaisen paidan kaventaminen ole aika mautonta. Koko idea katoaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari