RSS Feed

Swenkat

0

October 5, 2011 by Ville Raivio

Swenkat ovat Etelä-Afrikassa asuvia herrasmiehiä, jotka kisaavat tyylin ja toteutuksen saralla. Nämä pukeutumisestaan tarkat Afrikan dandyt ovat kohteliaita, mutta hyvin ylpeitä ihailun kohteita. Heidän arvonsa mitataan pidettyjen vaatteiden (yleensä tunnettuja eurooppalaisia designer-pukuja) sekä koreografisten liikkeiden (swenka) perusteella. Swenka-kilpojen yhteydessä on pieni osallistumismaksu, josta osan saa illan voittaja. Swenkaajat seuraavat omia arvojaan, kuten puhtautta, raittiutta ja ennen kaikkea itsekunnioitusta. Monessa mielessä swenkat ovat hyvin samankaltainen eurooppalaisen tyylikkyyden afrikkalainen tulkinta kuin Kongon sapeurit.

Vuonna 2004 tanskalainen ohjaaja Jeppe Rønde kuvasi dokumentin nimeltä The Swenkas. Tästä vain ensimmäiset kymmenen minuuttia löytyy Youtubesta englanniksi tekstitettynä, mutta koko filmi puolestaan ranskaksi dubattuna. Lisäinfoa löytyy myös Viceland-sivuston artikkelista.


«

0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari