RSS Feed

Suuren suurta

4

July 10, 2009 by Ville Raivio

Kuvan herrasmies on ottanut vakavasti otettavan askeleen päällystakkien maailmaan. Hänen ylleen on päätynyt yksi formaaleimmista villakangastakkimalleista, Chesterfield, jossa on harmaa kalanruotokuvio ja samettikaulus. Valitettavasti hän on valinnut nuorekkaan valmistajan, joka on jättänyt takin alle polvien ulottuvaksi, eikä hän ole lyhentänyt ylipitkiä hihansuita. Hän esittelee kameralle uusinta ylpeyden aihettaan sisätiloissa, joten puuttuvan taskuliinan voinee sivuuttaa. Suurin murheen syy löytyy kuitenkin housuista: paitsi että ne ovat aivan liian leveät, ne ovat myös totisesti liian pitkät. Suuren suuret housut pilaavat muutoin formaalin yleisilmeen, joka on saanut nostetta Chesterfieldistä kovasti.

tyylivirheita-chesterfield-et-al


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltaa!
  Taitaa olla takki liian pieni tuolta kohdalta, tai sitten nappi on vinossa napinreiässä, myös huono asento henkarilla voi jättää villaan tällaisen vinon muistijäljen.

 2. Toivo says:

  Mikä mahtanee muuten aiheuttaa tuon nappilistan irvistämisen?

 3. Ville Raivio says:

  Päiviä, Mr Hokka.

  Oikeaoppisen pituinen pikkutakin hiha jää hitusen alle peukolon tyven, ja paidan hiha tulee noin 1-1½ senttiä näkyville. Päällystakin tulee peittää molemmat, muttei missään nimessä ulottua kämmenen puoliväliin kuten kuvassa.

 4. Trhokka says:

  Tervehdys hra. Raivio,

  Nähdäkseni kuvan herrasmiehen päällystakin hihat ovat oikean pituiset, peittäen sekä puvun että paidan hihat. Pelivaraa jäänee joitain senttejä, jotka ainakin kotimaamme talvisessa ilmastossa estävät hieman viiman tunkemista takin alle.
  Raskaammissa päällystakeissa muutenkin mielestäni hihan alta ei tulisi paidan kalvosinten vilkkua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto