RSS Feed

Super 100 -villasta

3

March 23, 2009 by Ville Raivio

Amerikkalainen tyylivapahtaja sekä pseudonyymi Nicholas Antongiavanni eli Michael Anton itse on kirjoittanut American.com -sivustolle erinomaisen artikkelin super-villoilla pelattavasta pelistä. Super-merkitty villa kun on ihan kivaa tavaraa, mutta pelkästään tämä merkintä ei takaa materiaalin olevan kestävää, miellyttävää tai järkevä hankinta. Antonin juttu on oleellista lukemista kenelle tahansa miehelle, joka ostelee villakangasvaatteita säännöllisesti.

http://www.american.com/archive/2007/may-june-magazine-contents/the-controversy-over-super-wool


3 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Parahin Anthony,

  kiitos lämpimistä sanoistasi. On muutoksen aika, ja uusi tuuli tulee tuomaan sen kautta maan.

 2. Anthony says:

  Oli nyt pakko viimeinkin tulla avautumaan. Olen viimeisen viikon aikana uteliaisuudesta johtuen viipyillyt täällä enemmän kuin laki sallisi. Isoa kättä miehelle siitä, että jaksat nähdä näin paljon vaivaa blogisi eteen. Hienoa työtä! Pakollista luettavaa niille, jotka ovat eksyneet “mukamuodikkaan” tyylinsä kanssa nykyajan ah niin ihanaan vihreitä pillifarkkuja ja neonvärisiä oversize t-paitoja vilisevään viidakkoon. Ja meille, jotka tietävät asioista enemmän kuin muut, osoitat että emme ole sittenkään täysin yksin…edes Suomessa. Blogisi toteuttaa täydellisesti suurinta totuutta: “Muoti ei ole aina tyylikästä, mutta tyyli on aina muodikasta.”

 3. Pchan says:

  Kiinnostava artikkeli. Asiansisällön jo tiesinkin, mutta artikkelissa oli jännä asenne: Italialaisilla on pelättävää aasialaisten suhteen, mutta englantilaisilla muka ei? Tuskinpa englantilaisetkaan ovat kilpailulta turvassa sen jälkeen kun aasialaisten valmistajien laatu/hinta saavuttaa riittävän tason.

  Akkiseltään lukien artikkelista puuttui eräs tärkeä seikka. Saman tasoisesta raaka-aineesta kudottuna suurempi ‘super-luku’ on aina käytössä vähemmän kestävää kuin karkeampi. Puhtaasti erityistilaisuuksiin tarkoitetussa puvussa suuri super-luku voi olla paikallaan, mutta esim. työkäytössä kannattaa miettiä kuinka suureen kulutukseen puku joutuu. 120 on ohuin mitä arkikäyttöön ostaisin. Toisaalta paksuimmat kankaat ovat aivan liian kuumia suomalaisissa keskuslämmitetyissä taloissa siinä missä kuumavesipulloihin tyrvautuvat englantilaiset mielellään vetävät ylleen tweedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari