Solmiomateriaaleista

0

September 27, 2008 by Ville Raivio

Herkullisin solmiomateriaali on luonnollisesti silkki, jota saadaan silkkiperhosen toukan ympärilleen kutomasta kotelosta. Pelkällä materiaalilla kuitenkaan ei kuuhun päästä. Solmion rakenne määrittää paljolti sen, kuinka pysyviä solmuja siihen saa. Parhaimmissa solmioissa takakangas on tismalleen samaa silkkiä kuin solmiokin ja ne on käsintehty. Ne ovat myös täyttä silkkiä – myös sisällä oleva täyte on silkkiä. Tämän rakenteen nimi seven-fold. Käsikopelointi paljastaa, että valtaosasta solmioita sisältä löytyy kangasta.

Solmio tulee säilyttää rullattuna, ei koskaan solmittuna. Tartu kapeaan päähän ja rullaa solmio kämmenesi ympäri. Mikäli mahdollista, älä silitä solmiota jotta herkkä materiaali ei kärsi. Solmittuna kaulalle solmion alimman osan tulee laskeutua vyön päälle.

Alla kolme esimerkkiä materiaaleista. Vasemmalle olevan solmion kuvio on kudottu silkistä (paras vaihtoehto), oikealla olevan kuvio on painettu silkille (yleisin ja kehnompi valinta). Keskimmäinen taas on silkki-villasekoitetta. Parhaimmat solmut saa pehmeistä ja ohuista solmioista. Mitä paksumpi rakenne on, sitä varmemmin solmu löystyy päivän aikana. Valtaosalla miehistä kun solmu roikkuu rumasti kaulusten välissä. Villasolmioista pienikokoisen solmun saaminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta se myös säilyttää muotonsa erinomaisesti.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari