RSS Feed

Savile Row’n hinnoista

5

October 26, 2011 by Ville Raivio

Elegant-lifestyle.com on listannut muutaman vuotta sitten useimpien S. Row’n liikkeiden hinnat, joista ylöspäin rajana on ainoastaan ahneus. Kaikki onnistuu, joten vikunjapäällystakkinsa saa vaikka timanttinapein ja minkkivuorella, mikäli vararikko on haaveena. Kadun kalleimpana puotina patsastelee yhä Huntsman, jossa kaikki työ tehdään yhtiön tiloissa ja palkollisia on kymmenittäin. Siellä puvut ovat noin 4600 punnan lihavassa hinnassa. Huokeimpien liikkeiden lähtöhinnat ovat jonkin verran alle 3000 punnan, mikä on melko lailla sama hinta kuin korkean verotuksen Suomessa. Toki meillä tilausvaatteiden hinnoista 24% on veroa, sillä käsityöläisten ei haluta Pohjolassa selviävän sitten millään.

Pikainen hinta-per-käyttökerta -lasku: olkoon tilauspuvun hinta 2750 puntaa eli 3500 euroa, kangas tavallista paksumpaa ja siten taatusti käyttöä kestävää, puvun käyttötiheys kaksi kertaa viikossa, istuvuuden ollessa täydellinen ja yksityiskohtien ollessa tilaajan määrittelemät – jolloin puvusta myös nauttii ja sitä haluaa käyttää usein. Puku kestää 15 vuotta, eikä tänä aikana tarvitse muuta huoltoa kuin vuorikankaan vaihdon ja kaksi pesua. Loppulaskuna olkoon vaikkapa 3700 euroa, kesto tuon 15 vuotta ja käyttö siis kahdesti viikossa. Käyttöpäiviä kertyy tänä aikana 780 kappaletta, jolloin hinta-per-käyttökerta on 4,74 euroa. Siis neljä euroa ja seitsemänkymmentäneljä senttiä.

Halpaa, minä väitän, jos alkusijoitus on lukijalle mahdollinen. Olennaista on valita aidosti kestävä kangas ja mieluiten kahdet housut, sillä juuri housut hajoavat ensin.

http://www.elegant-lifestyle.com/savile-row-suit-tailors.htm


5 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Huomentapäivää,

  minä en tiedä, mistä hinnan vuoden 2011 tekstiini repäisin. Tuossa lähdejutussa mainitaan, että hinnat päivitettiin Elegant Lifestyleen vuonna 2012. Oli miten oli, päivitän nyt tuon hinta-per-käyttö -laskelman.

 2. Jari says:

  Ei auennut miten olet päätynyt noihin Suomen ja Saville Row:n hintoja vertaileviin lukuihin, valaisetko?

  Artikkelissa johon viittasit halvin räätälinpuku näytti nyt olevan 2775 GBP (noin 3500 eur), eikä 2000 EUR pintaan kuten kerrot. Mittapuvut sitten tietty olivat halvempia, mutta sellaisen saa Suomestakin n. tonnilla.

 3. Saippuakauppias says:

  Sattui vain silmääni: Eikö 15 vuotta tee yhteensä 780 viikkoa? Eli, jos pukua käyttää 2 kertaa viikossa, niin käyttöpäiviä kertyy kokonaista 1560.

  No, mutta kuitenkin: halpaa kuin saippua. Tai jotain sen suuntaista..

 4. Ville Raivio says:

  Iltaa, Anon.

  Hänen, joka huolehtii itsestään. Eipä silti, kaikissa tilauspuvuissa on reilut saumavarat, joiden ansiosta istuvuutta on mahdollista muokata huomattavasti jälkeenpäin. Esimerkiksi Poolen liikkeen tilauksissa kaikki nämä muutokset ovat ulkomaiselle asiakkaalle ilmaisia kahden vuoden ajan tilauksesta alkaen, kotimaisille vuoden ajan.

 5. Anonyymi says:

  Kenen keho pysyy 15 vuotta muuttumattomana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari