Saarni – Gentlemen’s Boutique

3

February 22, 2018 by Ville Raivio

Saarni on Turussa ja Raisiossa toimiva miesten putiikki, joka syntyi, kun Sonja Ahtiainen ei löytänyt miehelleen haluamaansa lahjaa. Täytyi siis perustaa kauppa, josta niitä löytäisi. Saarni pyrkii erottumaan ennen kaikkea valikoimallaan. Kaikki tykötarpeet on valmistettu Euroopassa ja putiikki suosii suurtehtaiden sijaan pienempiä valmistajia tai käsityöläisiä.  Suuri osa yli 70 valmistajan valikoimasta on teetetty vain Saarnille, joka myös toimii niiden maahantuojana. Joitakin vaatemalleja, kuten irtotakkeja, valmistetaan vain yksi kappale per koko. Edes ulkomaisista liikkeistä vastaavia ei siis löydä. Koska putiikki toimii omintakeisella konseptilla, halusin tietää siitä lisää.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa

VR: Millä kriteereillä valitsette tuotteenne?

Saarni: Tuotteet valitaan putiikkiin erittäin tarkasti. Tärkein asia meille on että tuotteet valmistetaan Euroopan sisällä, emme siis suosi massatuotantoa. Meillä on toimittajina pieniä pajoja ja käsityöläisiä, he tarjoavat parhaat materiaalit sekä tuotteiden laatu on erinomaista koska he tekevät ne perinteitä ja yksityiskohtia kunnioittaen. Monesta valmistajasta on tullut meille ystäviä, joiden luo on mukava mennä aina uudelleen.

Valitsemme tuotteet aina Tuomon kanssa yhdessä. Meille on tärkeää että meille tulee oikea fiilis niin tuotteesta kuin tekijästäkin. Tätä hommaa tehdään tunteella ja sydämellä.

Tärkeimpiä kriteereitä on ehdottomasti ainutlaatuisuus, putiikissa on lähestulkoon kaikki tuotteet sellaisia joita muualta Suomesta ei saa. Putiikkiin valmistetaan esimerkiksi paljon sellaisia vaatteita joita ei saa mistään muualta maailmasta, ja näitäkin tulee meille vain kourallinen. Valikoimaan tulee esimerkiksi takkeja tai bleisereitä joita on valmistettu vain Saarnin putiikkiin yksi kappale jokaista kokoa, eikä näitä koskaan tule enää lisää. Asiakas voi siis olla varma että tuote on yksilöllinen.

Toimimme itse maahantuojana emmekä käytä välikäsiä, näin voimme taata tuotteiden laadun, harvinaisuuden sekä kilpailukykyiset hinnat. Pystymme reagoimaan erittäin nopeasti asiakkaiden toiveisiin ja etsimään hyvinkin monipuolisesti tuotteita.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa2

VR: Mitä valmistajia Saarni tällä hetkellä tarjoaa?

Saarni: Putiikissamme on yli 70 valmistajaa. Meillä on paljon valmistajia jotka ovat erikoistuneet yhteen tiettyyn tuotteseen. Meillä on kumppanina esimerkiksi italialainen perheyritys joka valmistaa ainoastaan nahkavöitä ja ranskalainen herrasmies joka opiskeluaikanaan löysi innostuksen valmistaa  olkaimia ja tekee niitä nyt työkseen käsityönä. Tarinoita näistä tekijöistä löytyy kaikista. Saamme mielettömän hienoja ja erittäin uniikkeja tuotteita näiltä monilta valmistajilta. Emme ole siis suurten mainosbrändien putiikki vaan meiltä voit löytää todella jotain uutta ja erilaista. Etsimme myös uusi valmistajia jatkuvasti, jotta voimme tarjota vaihtelua myös omissa valikoimissa.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa3

VR: Onko teille muodostunut tietynlaisia asiakasryhmiä?

Saarni: Meillä on syntynyt mielettömän hieno tilanne sen suhteen että hyvin monen ikäiset ja monen tyyliset ihmiset löytävät meidän putiikin. Meillä on niin monipuolinen ja ainutlaatuinen valikoima, että se puhuttelee hyvin monia. Myös naiset ovat löytäneet putiikin erittäin hyvin, koska meiltä löytyy luonnollisesti paljon lahjaideoita miehille.

Olemme huomanneet, että klassinen tyyli twistillä kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän, tarjoamme perinteisestä poikkeavaa mutta hyvällä maulla. Monet löytävät juuri itselleen sopivan määrän väriä ja kuvioita. Asiakkaat ovat sanoneet, että vihdoin meillä on miehille oma putiikki, jossa tarjolla on jotain erilaista ja massasta poikkeavaa.

Meille on myös helppo tulla, olemme oikeita ihmisiä putiikissa ja meillä on rento tyyli, meillä ei jännitetä turhaan ja olemme aina valmiita auttamaan löytämään sellaiset tuotteet, jotka sopivat juuri omaan persoonaan ja tyyliin.

Verkkoputiikkimme tavoittaa asiakkaat ympäri Suomea. Eräs asiakas esimerkiksi löysi meidät verkkoputiikin kautta ja asuu Oulussa, viime kesänä hän päätti tehdä kesälomamatkansa vartavasten meidän putiikkiin. Matka kävi helposti moottoripyörällä ja tuotteet postitettiin meiltä kotiin. Tämä kertoo hyvin siitä, miten ainutlaatuinen tapaus olemme, meille todella tullaan kauempaakin.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa4

VR: Onko liikkeellä suunnitelmia lähivuosille, jotain uusia myymälöitä tai tuoteryhmiä?

Saarni: Tuoteryhmämme muuttuu koko ajan. Meille tulee uusia tuotteita joka viikko ja valmistajia haetaan Euroopan reissuilla. Koska me teemme tätä tunteella voi putiikista löytyä ihan mitä vain. Valikoimissamme on esimerkiksi Italiassa käsityönä valmistettuja nahkaisia moottoripyöräkypäriä sekä uniikkeja miesten sormuksia, koskaan ei siis tiedä mitä putiikistamme voi löytyä. Uudet tuotteet, tekijät ja vaihtuva valikoima on tämän putiikin suola.

Olemme kasvanut todella nopeasti ja meillä on vauhti päällä. Viime vuonna liikevaihto 2,5-kertaistui ja olemme aina olleet voitollisia. Ehdottomasti suunnitelmissa uusia putiikkeja niin kotimaahan kuin myös ulkomaille. Seuraava askel on luonnollisesti pääkaupunkiseutu ja tätä odotamme ehdottomasti innolla.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa6

VR: Miksi Keikarin lukijan kannattaisi vierailla Saarnin myymälässä?

Saarni: Ehdottomasti siksi, että olemme jotain täysin ennennäkemätöntä ja uutta sekä kestämme tiiviimmätkin tarkastelut jokaista yksityiskohtaa myöden. Saarnin putiikista löydät ehdottomasti aivan uuden maailman miesten pukeutumiseen ja elämäntyyliin. Ja parasta tässä on että näitä tuotteita et saa muualta eivätkä ne kävele kadulla vastaan. Meiltä löytyy väriä, kuviota, yksityiskohtia niin kengissä kuin vaatteissa ja asusteissa jokaiselle juuri sopivasti. Jos kaipaat vaihtelua ja klassista tyyliä twistillä, olemme ehdottomasti oikea putiikki. Kannattaa ehdottomasti tutustua facebookissa tai verkkosivuilla ja tulla käymään putiikissa.

Saarni_Gentlemens_Boutique_Keikarissa7

Edustettuja valmistajia, muiden muassa:

 • Tuscany Leather
 • Baruffaldi
 • Reykjavik District
 • Chester Jefferies
 • Dents
 • Thiers-Issard
 • Floris
 • Dovo
 • Mühle
 • Taylor of Old Bond Street

www.saarnigb.fi


3 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Useilla vaatemyyjillä on komissiopalkkaus – jos vaatetta ei saa myytyä, jää vähemmän rahnaa vuokraan ja elämiseen. Tämä kannustaa myymään mitä vain.

 2. jm says:

  Myllyn liikkeen kokemuksella mukavia myyjiä ja hyvin esillä tavaraa. Ei ollenkaan huono idea naisystävälle lahjan hakupaikaksi.

  Omalla kohdalla ainut ongelma ollut, että uniikeista irtotakeista ei esim. omaa kokoa ole vielä löytynyt sopivalla värillä, joten ei ole paljon vielä irronnut mukaan tavaraa. Noista kuvioiduista kengistä voi myös olla montaa mieltä. No, makuja on monia.

  Silti, miljoona kertaa parempi, että tällaisia kauppoja Suomessa kuin rahat pois tyhmiltä -ketjuja, jotka myyvät sikahintaan muoviroskaa. Ja vielä tuollaisilla liikevaihdon derivaatoilla, samalla kun Stockmannit rypevät konkurssin partaalla. Kyllä sielu itkee verta kun Stockmannikin lopetti semirikkaiden kosiskelun laatuvaatteilla. Viimeksikin, kun kyselin tweed-takin perään, myyjä vakuutti että on paljon parempi ostaa luokkaa 35% sekoitekankainen 350-400 euron takki kuin aito villainen. Minusta oli parempi sen sijaan lentää Lontooseen ja ostaa Walker Slaterista aito tweed-villapuku ihan kolmiosaisena sitten.

 3. Erakettu says:

  Myyjä selvästi yrittää brändäytyä monipuoliseksi ja ainutlaatuiseksi putiikiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari