Carmina ja naisten laadukkaat reunoskengät

7

February 28, 2018 by Ville Raivio

Naisille on hyvin vähän vaihtoehtoja laadukkaista jalkineista. Moni valmistaja tai liike toki mainostaa myyvänsä hienoa ja hyvää, mutta jalkineita tunteva tunnistaa toisin. Olen hypistellyt naisten pareja eri liikkeissä ja sanon, ettei hinta ole mikäänlainen tae laadusta. Monet valmistajat, nimiä mainitsematta, luottavat suureen logoon ja “brändiinsä”, jotka vakuuttavat asiakkaan. Kunhan nämä ovat oikeat, voi sitten surutta käyttää halpaa ja elotonta nahkaa, vikaista nahkaa, liimattuja ulkopohjia, muovisia kantavahvikkeita, öljymateriaalista tehtyä vuoria, jämäpaloista ommeltua päällistä, väljiä lestejä ja muovisia, nahkalla pinnoitettuja korkoja. Näiden kaikkien tarkoitus on säästää vaateyksikön valmistuskuluissa, jotta yhtiölle jää enemmän voittoa. Kaikki seikat myös johtavat popoon, joka on vähemmän kaunis ja kestävä. Jos asiakas ei myöskään petkutuksia tunnista, hän ei voi valita paremmin – ja kuinka moni naisten tyylisivusto opettaa lukijaansa tunnistamaan niitä?

Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina02 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina03

Kuitenkin laadukkaita naisten jalkineita tehdään, mutta niiden valmistajat eivät ole suuria muotihuoneita, joiden nimi tunnetaan ympäriinsä. Ne ovat pienempiä pajoja taikka tehtaita, joilla ei ole vaatejättien markkinointibudjettia. Ne erikoistuvat ja luottavat laadun tuntevaan asiakkaaseen. Yksi näistä on Mallorcalla toimiva Carmina, joka käyttää useimmissa naisten pareissaan Goodyear-pohjausta, täysnahkarakennetta ja vasikannahkaisia päällisiä. Näiden ansiosta popot ovat kestävämpiä ja miellyttävämpiä, mutta hintavampia. Kuitenkin materiaalien osa loppuhinnasta on suurempi, samoin työn, sillä Carmina käyttää enemmän käsityötä kuin sadan euron valmistajat. Esimerkiksi nahkavuodat leikataan käsin, päällinen pingotaan lestille käsi- ja konetyön yhdistelmällä, ja nahka jätetään neljäksi päiväksi ottamaan muotoa. Korko valmistetaan useasta pohjanahkapalasta, jolloin se ei murru tai siirry paikaltaan satunnaisesti. Reunospohjauksen ansiosta koko ulkopohjan voi vaihtaa, jolloin parin käyttöikä pitenee, kun taas ohutta liimapohjaa täytyy yrittää korjailla liimalla liiman perään. Yllä olevilla seikoilla saadaan naisten kenkä, jota voi kutsua uskottavammin laadukkaaksi.

Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina04 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina05 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina06

Carminan lähettämä esimerkkipari naisten mallistosta on nimeltään 1571, varsikenkä brogue-kuvioinnilla ja kumisella puolipohjalla. Miesten reunoskenkiin tottuneelle lestin hyvin siro muoto on erikoisuus, jonka naisen anatomia suo. Vaikka pari on varsikenkä, se ei näytä kuin maihinnousukengältä. Päällisen ompeleet ovat tiuhat ja suorat, päällisnahka siistiä ja sileäpintaista, ja varren reunaa kehystää pienen pieni nahkatere – koriste, josta ei ole käytännön hyötyä, mutta joka kertoo viimeistelyn huolellisuudesta. Venytyksen jälkeen nahka palaa napsahtaen muotoonsa, mikä on aina hyvä merkki. Vetolenkki on paksua puuvillaa, kantakupin vahvike vahva, nauhojen päässä on koristeellinen nahkatupsu. Nahkapohjan vyötärö, siis kapein kohta, on laidoilta hiomalla pyöristetty. Tämä on merkkinä viimeistelystä. Pohjanahkasta pinotun koron päällisenä on täysi kumipala, joka on kestävämpi kuin yleinen nahkan ja kumin yhdistelmä. Sileä vuorinahka, joka ei hiosta, on väriltään oranssin ja ruskean välimaastossa. Sisällä kantapään alla on jämäkkä vaahtomuovipehmuste ja pinkopohja, jalkapohjan alla oleva kerros, on täyttä nahkaa. Näin se saa muotonsa omistajan jalasta. Reunos on hyvin kapea ja korko samaten – joka väittää, ettei naisten reunoskenkä voi olla siro ja hieno, hän ei tiedä puhumastaan.

Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina07 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina08 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina09

Kokonaisuutena Carmina todistaa, että laadukkaita naisten kenkiä voi yhä löytää, mutta niiden tunnistaminen vaatii vaivaa, eikä moisia ole tarjolla useassa myymälässä. Jos useampi nainen kuitenkin täysnahkaisia reunoskenkiä vaatisi, todennäköisesti useampi valmistaja vastaisi huutoon. Suomen naiset, huutakaa siis!

Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina10 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina11 Naisten_reunoskengät_Keikarissa_Carmina12


7 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hyvä tietää!

  Muista myös tarkistaa valmistajan verkkokaupan outlet, siellä on hajapareja oikein hyvillä hinnoilla. Erityisesti shell cordovan ja muut erikoiset nahkat ovat löytöjä, jos malli ja koko osuvat.

 2. H.M. says:

  Hei,

  Kiitos vinkistä, täytyy laittaa Caine mieleen. Sain vastauksen myös Carminan asiakaspalvelusta. Nähtävästi kengät vastaavat aika hyvin kokoa, ainakin sen perusteella voin näin päätellä, mitä kokoa minulle suositeltiin.

  Enpä tullut ajatelleeksi tuota useamman parin tilaamista. Carminalta tilatessa kannattaa vain huomioida, ettei palautusoikeutta ole kengillä, jotka sisältävät kärkiraudan (metal toe cap). Löysin tämän tiedon heidän sivuiltaan.

 3. Ville Raivio says:

  Hyvää iltaa!

  Carminan pareja voi sovittaa Suomessa, meillä niitä myy Caine Helsingissä. Muuten en osaa auttaa kokojen kanssa, sillä en pysty sovittamaan naisten pareja, enkä ole lukenut niistä tarkemmin.

  Toki verkkokaupasta voi tilata saman mallin 2-3 eri koossa ja palauttaa ne, jotka eivät istu yhtä hyvin kuin paras pari.

 4. H.M. says:

  Osaatko sanoa Carminan naisten kengistä, onko lestit napakoita?

  Haluaisin tilata Carminan kengät, mutta en löytänyt eri saitteja kahlatessa tarkempaa infoa kokoon liittyen. Käytän useimmiten 37-37,5, muutamat parit ovat 38. Löysin mieluisen parin, mutta sitä ei ollut kuin koossa 38 tai suurempana. Mikäli heillä on napakka lesti, 38 on mahdollisesti sopiva. Pohdin uskaltaako sen tilata, vai onko se selkeästi liian iso?

  Heidän sivuillaan oli hyvin tietoa miesten lesteistä, mutta naisten lesteistä valitettavasti tieto jäi uupumaan.

 5. Ville Raivio says:

  Päiviä!

  Uskon tuon tarkoittavan kärkirautaa, joka asennetaan nahkapohjaan kärjen alle. Se estää ulkopohjaa kulumasta, jos askel on voimakkaasti varpailla työntävä.

 6. tne says:

  Aika monessa sekä miesten että naisten mallissa oli optiona “Metal toe cap”, mutta en löytänyt siitä mitään tarkempaa kuvausta. Käyttääkö joku näitä kenties turvakenkinä???

 7. jm says:

  Tämä on aika haastava alue. Olen koittanut moneen kertaan etsiä maailmalta laadukkaita naisten kenkiä, mutta naisystävän mielestä miesten velttikenkiä imitoiva kenkien muotokieli ei vaan ole naisen jalkaan nykyaikainen tai sopii enemmän yli 50-vuotiaille naisille ja eksentrisemmille ihmisille. Aika moni muukin alle 35-vuotias nainen tuntuu ajattelevan samoin. Naisten muoti kun muuttuu joka vuosi moneen kertaan. Hän ei tosin peräänkuuluta vuosittain vaihtuvia tyylejä vaan esim. 50-100 vuotta uudempaa designia. Vielä kun löytäisi jotain sensuuntaista.

  Markettikenkien laatu tuntuu huonontuneen entisestään viime vuosina. Joulun aikoihin ja jälkeen kun tuli kierrettyä kaupoissa, oli monta isoa kenkäkauppaa, joissa oli nahkaisia kenkiä myynnissä enää koko myymälässä 1-2 paria. Loput olivat kaikki keinonahkaa eli muovia eli osa maailman suurinta saasteongelmaa. Muovikenkien valikoima onkin sitten satoja eri malleja. Valitettavasti nämä kengät eivät kestä edes hoidettuna kauniina oikein kahta vuotta kauempaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari