RSS Feed

Polo Ralph Lauren

1

December 21, 2008 by Ville Raivio

Vuonna 1967 amerikanjuutalainen Ralph Lauren, joka tunnettiin ennen nimenvaihdostaan Ralph Lifschitzinä, sai 50 000 dollarin lainan ja perusti Polo Ralph Laurenin. Yhtiö keskittyi heti alusta lähtien luksusvaatteisiin, ja on sittemmin versonut joka suuntaan – jopa sisustuspuolelle. Kaiken kukkurana on RL-ravintola Chicagossa. Ennen omilleen lähtöä Lauren oli oppinut vaatealan kiemurat ja suunnittelun hienoudet Brooks Brothersilla. Nyt Ralp Lauren on yksi valtaisimmista vaatetusalan toimijoista USA:ssa, ja liikevaihto hipoo hurjaa kahta miljardia puntaa vuodessa.

Polo-linjan kuuluisimpia vaatteita, nyttemmin klassikoiksi muodostuneita artikkeleita ovat lyhythihainen poolopaita, jonka rinnustassa on jo ikoniksi muodostunut poolopelaaja; chinohousut; kashmirneule kaapelikudoksella, sekä oxford-puuvillainen button down -kauluspaita.

Polon linjasto koostuu valmis- sekä mittatilausvaatteista, urheiluvaatteista, asusteista, matkalaukuista ja pienistä nahkatuotteista. Kiinnostavaksi sen tekee Laurenin kunnioitus klassista tyyliä kohtaan, minkä vuoksi hän nauttii melko korkeaa kunnioitusta Amerikan dandyjen keskuudessa. Vaikka valtaosa Polon vaatteista onkin rentoa ja reipasta, puvut ovat hyvin klassisia sekä korkealaatuisia. Myös kolmiosaisia pukuja löytyy, ilahduttavasti pukuliiveissäkin on pystykauluksia. Valitettavasti hinnoissa on kyllä ilmaa, sillä puvut tehdään Espanjassa eikä viimeistelyn jälki vastaa hintalapun numerolukua. Samoin on laita muun linjaston kohdalla, mutta alennusmyynnistä Polo on ehdottomasti rahansa arvoinen. On kuitenkin huomioitava, että Polo on yksi suurimmista kautta pallon, eikä yksilöllisyyttä suurilla logoilla varustetuista vapaa-ajan vaatteista löydy.


1 comment »

  1. trhokka says:

    Valmistajan “Made in italy”-linjan puvut valmistaa tosin Corneliani, joten kyllä PRL:n linjastosta edelleen laatutavaraa löytyy mikäli osaa etsiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari