RSS Feed

Oxxford-takin anatomia

0

February 25, 2010 by Ville Raivio

Chicagolainen Oxxford Clothes on vuodesta 1916 tarjonnut amerikkalaisia alusta loppuun käsityönä tehtyjä miesten vaatteita. Oxxford on USA:n ulkopuolella melko huonosti tunnettu — ja täysin syyttä. Laadullisesti en näe valmistajan vaatteissa mitään alisteista Kitonille, Brionille, Regentille ja muille vastaavalla konseptilla toimiville yhtiöille. Leikkaus on amerikkalaiseen tapaan mukava ja melko reilu, käsityön laatu selkeästi näkyvillä. Nyrpeyttä nostaa vain Oxxfordin hyvin rasittava leikkausjälki, jonka vuoksi valtaosa vaatteista on mallia pappa. Onneksi joitakin harvoja poikkeuksia on.

Kuviot on tasattu tarkoin taskuissa, hihan ja rinnan yhtymäkohdissa sekä selässä. Napit ovat sarvesta ja käsin ommellut, kangas on käsin leikattu, hartiat on käsityönä rakennettu. Samaten käsin ommeltuja ovat vuori, hihat, kaulukset, taskut, liinakangas sekä valmistajan merkki. Ilahduttavana yksityiskohtana rinnan napinläven takaa löytyy tuki kukkaselle, jota pikkutarkoin pukeutuja saattaa suosia. Oxxfordille tyypillinen puolivuori löytyy myös kuvan esimerkkitakista. Kiintoisaksi valmistajan tekevät puolikoot, joiden ansiosta 51- tai 49-hartiakokoinen veijari voi löytää sopivan koon helposti.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto