RSS Feed

Nantucket Reds

3

October 15, 2011 by Ville Raivio

On aika korjata suuri väärinkäsitys. Suomen suurimmat päivälehdet nostavat tämän tästä esiin kuvan Björn Wahlroosista, joka “kohahdutti” joitakin vuosia sitten pukeutumalla vaaleanpunaisiin housuihin laivastobleiserin kera. Todellisuudessa hänen yllään olivat Nantucket Reds- tyyppiset housut, jotka haalistuvat jokaisessa pesussa ja lopulta muistuttavat suuresti haalistunutta punaista, joka voidaan etäältä luulla jopa pinkiksi. Näin ei kuitenkaan asia ole, eikä tule sellaiseksi muuttumaan.

Murray’s Toggery Shop, joka sijaitsee Nantucketin saarella, oli ensimmäinen vaatevalmistaja joka toi kankaan vaatekäyttöön. Housuja valmistettiin alun perin tiilenpunaisesta purjekankaasta, joka haalistui auringon, veden ja suolan yhteisvaikutuksesta lopulta hyvin haaleaksi punaiseksi. Nämä purjekankaiset housut saivat suuremman suosion, kun New York Yacht Clubin jäsenet päättivät ottaa ne kevyempikankaisena osaksi pukukoodiaan, ja eliitin makua seuraavat halusivat saman housumallin käyttöönsä. Vuosien 2005 ja 2006 aikana amerikkalainen vaatevalmistaja J. Crew yritti ajaa housumallin läpi suuremmilla markkinoilla, mutta suuri suosio on säilynyt ainoastaan Nantucketin, Martha’s Vineyardin ja Cape Codin asukkaiden keskuudessa, jotka pitävät Redsejä khaki- tai chino-housujen sijasta. Satunnaisia käyttäjiä löytyy ympäri maailman ja Wahlroos on Suomessa heistä tunnetuin. Housut eivät kuitenkaan ole vaaleanpunaiset.

Nantucket Redsit ovat ennen kaikkea rohkean pukeutujan valinta. Suomessa kankaasta saa todennäköisesti kommenttia ja parhaimmillaan pukeutuja on keksinyt jo valmiiksi jonkin nokkelan heiton kysyjälle. Redsit ovat arvokkuudessa jossakin suorien housujen alapuolella, mutta farkkuja hienompana, chinojen ja khakien sulassa seurassa. Kangas on kesämateriaali, useimmiten kanvaasia ja siten hyvin kestävää, vaikka haalistuukin kovasti.

Kolmas kuva: (C) IS

 


3 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Eipä huolta!

  Alkuperäinen valmistaja toimittaa housuja sun muita vaatteita verkkokaupan kautta ympäri maapallon:

  http://www.nantucketreds.com

 2. hilfigermies says:

  Mistäköhän Suomessa saisi hankittua Nantucket Redsit tai vastaavan tyyppiset housut? Tuollainen punaisen sävy ei liene kovin helppo löytää, varsinkaan jos värin tarkoitus on haalistua pesu toisensa jälkeen.

 3. Annunzio says:

  “[housut] haalistuvat jokaisessa pesussa ja lopulta muistuttavat suuresti haalistunutta punaista, joka voidaan etäältä luulla jopa pinkiksi. Näin ei kuitenkaan asia ole, eikä tule sellaiseksi muuttumaan.”
  Kuvailitko juuri Nallen poliittisen kehityksen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari