Krikettineule

2

August 29, 2012 by Ville Raivio

Krikettineule (eng. cricket sweater) on paksu neulemalli, joka kudotaan palmikkopunottuna joko hihojen kera tai ilman. Malli syntyi Englannissa, jossa hienosto on aina kehittänyt yksilöllisen asun kutakin harrastetta ja sosiaalista tilannetta varten. V-aukko on syvään leikattu ja sitä kehystävät joukkueen värit, jotka löytyvät myös helmasta sekä ranteista. Krikettiottelussa voi kertyä jonkin verran seisoskelua ja juoksut ovat lähempänä pyrähdyksiä kuin hikilenkkiä, joten krikettineule on useimmiten karheaa villaa. Lämpimiin maihin istuva malli on puuvillaa. Krikettineuleen pääväri on joko puhtaanvalkoinen, luonnonvalkoinen tai kermanvärinen, koristevärit vaihtelevat yliopiston, joukkueen tai maan mukaan. Istuvuus on löysä ja neule on vähintään 4-ply -kudosta, joka tuo siihen suuren muhkeuden.

Luonnollisesti krikettineule on monin verroin yleisempi näky krikettimaissa. Tästä huolimatta J. Pressin ja Ralph Laurenin kaltaiset jenkkivalmistajat tarjoavat sen miltei jokaisessa mallistossaan, vaikka USA ei ole tunnettu krikettikulttuuristaan. Urheilun myötä neule on levinnyt myös vapaa-ajan käyttöön, kuten kaikilla vaatteilla on ajan myötä tapana. Muhkun kokonsa ja urheilusyntynsä puolesta krikettineule soveltuu parhaiten farkkujen kera käytettäväksi. Minun on vaikea kuvitella sitä suorien housujen tai solmion kera pidettäväksi, vaikka jotkut näin toimivat.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Iltaa, Dr.

    Waka wanha Wiki kertoo tästäkin asiasta paljon:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cricket_clothing_and_equipment

  2. Dr. Blind says:

    Millaiset housut oikeaoppiseen krikettiasuun kuluvat (tuskin farkut)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari