A Guy’s Guide to Style

0

August 29, 2012 by Ville Raivio

Bernhard Roetzelin “Täydellinen herrasmies” on todennäköisesti tuttu lukukokemus Keikarin vakilukijalle. Tämän mainion teoksen laatinut Roetzel on tänä vuonna julkaissut uuden tyyliopuksen, joka on suunnattu nuoremmalle yleisölle. 240-sivuinen paksu taskukirja esittelee 350 valokuvan kautta bisnes-, juhla- sekä vapaa-ajan pukeutumisen hienouksia, takki-, kaulus- sekä jalkinemalleja, asusteita, vaatteiden hoitoa ja kankaita. Ilmeisesti “Täydellinen herrasmies” on koettu huonosti nuorempaan lukijaan vetoavaksi, jonka seurauksena “A Guy’s Guide to Style” on pienempi, suppeampi ja rennommalla taitolla luotu. Sisältö on miltei identtinen, joskin vapaa-ajan tyyli sisältää rennompia valintoja. Tästä huolimatta kustantajan infolehdykkä kertoo kohdeyleisön olevan 25-50 -vuotiaat, joten en voi kuin ihmetellä julkaisupäätöstä. Uudempi teos on suppeampi, eikä tarjoa juuri uutta Herrasmiehen lukeneelle. Kiinnostava lisä on Ullmannin kustantamon tarjoama 15 euron hinta, joka sisältää myös teoksen pdf-muotoisen verkkoversion.

Kokonaisuutena Kundin opas tyyliin on mukava lahjaidea rippikouluikäiselle, jota voisi hieman kiinnostaa tyyli ja joka ei silti pysty tai halua kysellä siitä. Teos tarjoaa perusteita ja saattaa herättää innostuksen, joka täyttää vuosien varrella vaatekaapin puvuilla, solmioilla ja kovin monella kenkäparilla. Julkaisu on toistaiseksi tarjolla englanniksi tai saksaksi. “Täydellinen herrasmies” on silti monin verroin hyödyllisempi lukuvinkki kattavuutensa ansiosta.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari