RSS Feed

Hawes&Curtis

0

January 6, 2009 by Ville Raivio

Vuonna 1913 Ralph Hawes ja Freddie Curtis perustivat nimiään kantavan räätäliliikkeen Burlington Arcaden varrelle. Heidän taituruutensa sekä erinomainen makunsa herättivät aikansa vaikutusvaltaisimpien herrasmiesten kiinnostuksen, ja nimekäs puolestaan asiakaskunta vakiinnutti yhtiön maineen. Yhdeksän vuotta toimittuaan liike veti puoleensa myös erään Windsorin herttuan, joka sattumoisin oli Iso-Britannian kruununprinssi. Hän ilahtui vaatteiden korkeasta laadusta niin kovin, että suositteli H&C:tä serkulleen, joka sattui olemaan Intian siirtomaahallitsija Jaarli Mountbatten. Näiden jalosukuisten herrasmiesten siunauksella sekä kuninkaallisen hovihankkijan sinetin avulla herrojen Hawes & Curtis luomus oli pikavauhtia muuttunut yhdeksi kuningaskunnan vaikutusvaltaisimmista räätäliliikkeistä.

Liike jätti jälkensä myös miesten vaatehistoriaan, sillä se oli ensimmäinen joka esitteli markkinoille takavuorittomat frakkiliivit, jotka tunnettiin erinomaisen miellyttävinä. Muuan dandy ja tyyli-ikoni Fred Astaire hullaantui liiveistä jotka hän oli nähnyt herttuan yllä, ja matkusti Englantiin asti ostamaan itselleen samanlaiset. Hänen toiveensa evättiin hyvin kohteliaasti – kuningashuoneen vaatimuksesta. Fredpä ei tästä masentunut, vaan teetätti myöhemmin liivien kopion toisaalla. Paitsi vaatteiden valmistamisen, Hawes&Curtis taisi myös niiden pesemisen ja korjaamisen. Tämä ensiluokkainen palvelu teki suuren vaikutuksen herttuaan, joka suositteli auliisti liikettä toisille.

Sittemmin yhtiö onkin vajonnut eleganssin korkeimmilta askelmilta – raskaasti vieläpä. Tänä päivänä H&C polkee hintoja ja tarjoaa suuria eriä. Erilaisia malleja toki löytyy runsaasti ja asusteitakin myös, mutta Jermyn Streetin parhaimmistoa se ei ole. Joka tapauksessa korkeampaa laatua kuin valtaosa Suomeen maahantuoduista valmistajista. Tutustumisen arvoinen.

http://www.hawesandcurtis.com


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari