RSS Feed

Harmaa flanellisolmio

2

November 2, 2012 by Ville Raivio

Pidän suunnattomasti flanellista. Kankaan pehmeys, tekstuuri, lämmittävyys ja monipuolisuus tekevät siitä lempimateriaalini, jota haluaa suosia mahdollisimman usein. En enää muista minkä valmistajan mallistossa näin ensimmäisen kerran harmaan pelkistetyn flanellisolmion, mutta tiesin sen päätyvän kokoelmaan ja kaulaan ajan kanssa. Valitettavasti malli on hyvin harvinainen ja harvan valmistajan tarjoama, vielä vaikeammin löydettävissä sopivan laatuisena. Kiehtovaa mallissa on sen kaksijakoisuus: kaikki villasolmiot ovat rennompia kuin silkkiset serkkunsa, mutta harmaa flanelli näyttää missä tahansa kontekstissa edustavammalta. Pelkistetty harmaa tai hopeinen solmio on yhä virallisin mahdollinen valinta, joka pitää pintansa sulhasen kaulasta aina mitalin vastaanottajan kaulaan asti. Villaisena se on kuitenkin jossain ihan omassa sarjassaan, ikään kuin kaikenlaisen semanttisen pelleilyn ja tyhjän pohdinnan ulkopuolella. Aivan samoin kuin ooppera-avokkaat.

Puutteellisen kokoelman haasteeseen vastasi englantilainen Linkson Jack, jonka valikoimissa harmaa flanellisolmio seisoo omassa sarjassaan. Valmistaja on napolilainen E.G. Cappelli, joka luo kaulan koristeita omalla tyylillään. Esimerkkisolmio on hyvin pehmeää ja sileää flanellia, vuorimateriaalia on vain pienen lätkän verran, reunat ovat prässäämättömät ja malli juuri hakemani kaltainen. Harmaa arki ei ole enää entisensä.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Tuop Everlanen kappale näyttäisi olevan puuvillaa. Mukavamman, villaisen ja huokean vaihtoehdon tarjoaa Indochino:

    http://www.indochino.com/product/light-gray-wool-tie

  2. johannesv says:

    Huokeaa vaihtoehtoa etsivien kannattaa ehkä kokeilla Everlane, joka juuri julkaisi flanellisolmioita kolmella eri värivaihtoehdolla:

    https://www.everlane.com/collections/holiday-ties-and-bows/products/flannel-grey-tie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari