G.J. Cleverley

0

June 30, 2009 by Ville Raivio

Herrasmies George Cleveley syntyi suutariperheeseen Lontoossa vuonna 1898. Hän muutti Colchesteriin 15-vuotiaana, ja päätyi Ensimmäisessä maailmansodassa armeijan saapastehtaalle Ranskan Calais’hin. Sodan jälkeen hän astui Tuczekin, Lontoon yläluokan suutariliikkeen palvelukseen. Hän päätyi ajan myötä myös johtamaan Tuczekia ja pysyi sen palveluksessa aina vuoteen 1958 asti, jonka jälkeen hän erkani perustamaan oman liikkeensä Lontooseen. Tavoitteena oli – luonnollisesti – vain korkeimman laadun ja huolellisimman käsityön tarjoaminen. Cleverleyn oma suosikkimalli oli musta brogue-koristeltu reunoskenkä, jonka sivustoilla oli joustavat kumiset saumat. Hänen mukaansa se tarjosi äärimmäisen tyylin muassa myös suurimman käyttömukavuutta.

Harmi kyllä, perustajamies George Cleverley lähti tästä maailmasta ikuisuuteen vuonna 1991 ilman perillisiä. Tänä päivänä firmaa luotsaavat herrasmiehet George Glasgow ja John Carnera, jotka olivat olleet mukana liikkeen toiminnassa viimeiset 15 vuotta ennen Cleverleyn kuolemaa. Jossain mielessä he ovat kuin vanhapoika-Georgen ottolapsia. Huippulaatua pidetään toki yllä: päällisnahka tulee Freudenburgin yhtiöltä ja pohjissa käytetyn tammiparkitun nahkan valmistaa Baker’sin satavuotinen perinnefirma. GJC:n jalkineet erottaa uniikista kärkiosan muodosta, joka myötäilee varpaita. Myös matkatavaroita ja nahka-asusteita on tarjolla.

Yhtiö on huomattavan korkealaatuinen ja luotettu tekijä, joka tarjoaa myös täydellisen huolto- ja korjauspalvelun. Tilausjalkineiden hinnat lähtevät liikkeelle 1500 punnasta, eikä ylärajaa ole. Seuraavien parien hankkiminen kustantaa asiakkaalle satoja puntia vähemmän, sillä tällöin putiikilla on varastossaan tilaajan jalkojen mukaan valmistetut lestit. Valmisjalkineet lähtevät liikkeelle 350 punnasta, mittatilausmalli noin 800 punnasta. Kumpiakaan näistä yritys ei valmista itse, vaan ne tilataan Crockett&Jonesilta reilun käsityölisän kera. Moni malleista sen sijaan on Cleverleyn uniikkeja, vaikka toteutus onkin C&J:n. Amerikkalainen ökylehti Robb Report on äänestänyt Cleverleyn Best of the Best -listallaan laadukkaimmaksi jalkinevalmistajaksi viitenä vuotena peräkkäin.

George Cleverley on The Savile Row Bespoke Association -järjestön virallisesti suosittelema mittatilausjalkineiden valmistaja, jonka asiakaskuntaan ovat vuosikymmenten vieriessä lukeutuneet muiden muassa Winston Churchill, Humphrey Bogart, Rudolph Valentino, Clark Gable ja Fred Astaire. Liikkellä on vain yksi myymälä, jonka ylähuoneessa jalkineet valmistuvat verkkaiseen tahtiin ja huolella.

Yhden hieman puolueellisen tilaajan käyttökokemuksista voi lukea tämän linkin takaa. Videoesittely liikkeestä löytyy Youtubesta.

http://www.gjcleverley.co.uk/

Kuvat: (C) GJC.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari