RSS Feed

Dunhill

1

January 1, 2009 by Ville Raivio

Vuonna 1893 Alfred Dunhill – tuolloin kaksikymmenyksivuotias nuormies – ottaa johdon isänsä perustamassa ratsastustavaraliikkeessä. Hän suuntaa sen kohti autoilevan miehen tarpeita, ottaen tunnuslauseekseen Everything for the car but the motor. Tätä seuraten Dunhill Motorities valmistaa autoilevalle miehelle asusteita ja varaosia. 1905 hän patentoi tuulilasirakenteen, joka mahdollistaa miellyttävän tupakoinnin ilmanvastustuksesta huolimatta. 1907 hän vetäytyy tältä saralta ja perustaa piippuja, sikareita ja tupakkaa myyvän liikkeen lähelle Duke Streetillä sijaitsevia herrainklubeja. 1921 hänellä on haarakonttori New Yorkissa, kolme vuotta myöhemmin Pariisissa.

1927 yhtiö julkistaa käänteentekevän sytyttimen, jolla herrasmies voi loihtia tulen savukkeeseensa vain yhtä kättä käyttäen. Sittemmin on julkaistu yhtiön omia savukemerkkejä, logoja, asusteita ja hyödykkeitä. Tänä päivänä Dunhill luksusmarkkinoille suunnatuista nahka-asusteista, kirjoitustavaroista, kelloista, tuoksuista ja vaatteista. Kaikissa hinnoissa on melkomoisesti ilmaa, laatu on korkea ainoastaan pikkuesineissä.

http://www.dunhill.com/


1 comment »

  1. Jami says:

    Itse olen pitänyt (silloin kun poltin) Dunhill:n sikareista. Ei tosin muistikuvaa oliko hinta/laatusuhde kunnossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari