RSS Feed

Cheaneyn tulevaisuus

4

September 4, 2010 by Ville Raivio

Helmikuun puolella kirjoittelin Alfred Sargentin tulevista muutoksista, nyt samankaltaisen profiilin- ja laadunmuutoksen edessä on Cheaney. Cheaneyn ongelmana on ollut tietynlainen imagonpuute; Church’s-yhtiön ostettua sen, Cheaney on ikään kuin jäänyt emonsa varjoon ja tarjonnut englantilaisia jalkineita hitusen huokeammassa luokassa. Mallistot eivät ole erityisemmin erottuneet edukseen eikä Cheaneyn markkinoinnin eteen ole nähty kovin vaivaa. Sen sijaan Alfred Sargent on saanut nostettua itsensä varteenotettavaksi toimijaksi erityisesti monipuolisen ja järkevästi hinnoitellun mittatilauspalvelunsa ansiosta. Styleforumin ja Askandyn keskustelupalstoilla molempien yhtiöiden jamasta on keskusteltu kuukausia, ja nyt myös Cheaneyn eteen on ilmeisesti nähty vaivaa. eBayssä vastaan päätyi popopari tehtaan tulevista mallistoista ja uudelle logolla varustettuna, joten pakkohan ilo oli jakaa.

Royal Oxford -logolla varustettu malli City erottuu edukseen upean pehmeästi muotoillun lestin sekä kiintoisien yksityiskohtiensa ansiosta. Tammiparkittu nahkapohja on ohut ja värjätty luumun väriseksi samoin kuin nahkavuori. Viistopohja, hyvin pieni reunos ja siro korko keventävät ulkoasua entisestään. Kuvien u-throat -mallinen puoli-brogue on beigeä vasikkaa, nauhoitus ja varvasosa on patinoitu käsin. Ompeleet ovat tiuhat ja tarkat, samaten on laita brogue-rei’ityksen. Varvas on hitusen taltattu ja yhtiön uusi logo kovin perinteikkään oloinen. Mikäli pari edustaa Cheaneyn tulevia mallistoja tarkoin, yhtiön tulevaisuus näyttää valoisalta. Olkoon Cheaney rohkeasti Cheaney, eikä vain jokin Church’sin serkku.

http://cheaney.co.uk/


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltaa, Gaffer.

  Tämä seikka on aina kismittänyt pohjien viimeistelyssä: on harmillista nähdä suuri vaiva niiden eteen, sillä ensimmäisen ulkonakävelyn myötä pohjat näyttävät kuin raadelluilta. Toisaalta kaupassa hypistellessä kauniit nahkapohjat ovat merkki ammattiylpeydestä ja korkeasta laadusta. Ensimmäinen viikko parin saavuttua kuluukin pohjia ihastellessa, sitten on aika rikkoa muotti ja nauttia kävelystä. Kirpaisee, mutta käyttöön popot on luotu.

 2. Gaffer says:

  Erittäin hienot. Ensimmäiset askeleet ulkona noilla pohjilla tullevat kirpaisemaan.

 3. Ville Raivio says:

  Päiviä, Jami.

  Pohjissa on S-logo kakkoslaadun merkiksi. Muutamaa pintanahkanaarmua lukuun ottamatta en ole löytänyt parista moitittavaa.

 4. Jami says:

  Toivonmukaan Cheaneyn hintataso ei tule kohoamaan. Cheaney on ollut yksi lempimerkeistäni tähän asti, hinta laatu suhde hyvin kohdallaan. Edullisempi kuin esim juurikin Church, mutta kilpailee samassa laadussa.

  Hyväänäköiset on uudet Cheaneysi. Itseltä löytyy yhdet vastaavankaltaiset vanhemmat Cheaneyt. Hyvin kauniiksi ovat patinoituneet.

  Onko muuten vasemman kengän pohjassa olevat merkinnät mitkä? Alennus/seconds kengät usein merkitään hieman vastaavilla palautuksen estämiseksi, mutta usein ne ovat myös syvemmän merkinnät. Nuo näyttävät mielestäni aika huomaamattomilta, mutta ovat kuitenkin hieman samankaltaiset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari