RSS Feed

Alfred Sargentin tulevaisuus

0

February 7, 2010 by Ville Raivio

Viime vuoden puolella englantilaisella Alfred Sargentilla oli taloudellisesti vaikeaa. Huhujen mukaan tehdas aiottiin jopa sulkea, mutta neuvottelujen tuloksena yhtiö sai itsensä ryhdistettyä ja palattua eleganssin pariin. AS:n tulevaisuus näyttää muikealta, sillä tehdas on saanut vetoapua herroilta Gaziano&Girling. Ennen kuin G&G oli saanut oman tehtaansa toimintaan, he toimivat Alfred Sargentin tiloissa erityisluvalla. Neuvottelujen myötä G&G maksoi ajastaan vuokraa, mutta myös auttoi Sargentia kehittämään lestejään sekä tuotantoaan. Olen liittynyt mukaan uusien tuulien haistelijoihin, ja jaan tyytyväisenä kokemukseni AS:n tulevaisuudesta.

Askandyn foorumeilla käytyjen keskustelujen perusteella päätin tarkastaa mitä Alfred Sargentilla on tarjottavana. Esillä on pari yhtiön Made To Measure -palvelun kautta hankittuja jalkineita, muttei suinkaan edistyneimmästä AS-mallistosta kuten linkissä. Käytän asteriskia merkkinä niistä ominaisuuksista, jotka on selvästi omaksuttu G&G:n avulla. Kehitystä on selvästi tapahtunut.

Lesti on siro sekä elegantti, ja myötäilee jalan luontaisia muotoja kuten Gaziano&Girlingin jalkineet. Ompeleet ovat tiuhat ja erittäin huolelliset. Kantapää saa voimakkaan tuen, joka ei valitettavasti yllä kantakupin yläreunaan asti. Brogue-perforaatiot on toteutettu huolellisesti, ja omistajaa taatusti ilahduttaa värillinen nahkavuori*. Kengännauhat ovat tavallista pidemmät ja vahvaa materiaalia*. Korko on siro ja sen pehmuste on poikkeavasti hyvin pehmeää kumiseosta. Tyyppimerkinnät on kirjoitettu käsin iltin sisäpuolelle*. Jalkineiden kärjet on taltattu sirosti, ja melko neliskanttisesta muodostaan huolimatta ne ovat selvästi pehmeänpyöreät. Tammiparkittujen nahkapohjien Goodyear-ommel on piilotettu, takaosa värjätty mustaksi ja lisäksi se on saanut pyöreän beveled waist -käsittelyn.

Kyseinen pari löytyi onnekkaasti eBaytä selailemalla, eikä täysin edusta hakemaani. Muokkauksen vaiva on kuitenkin pieni: tavoitteena on kenkälankin ja -voiteen myötä muokata vaaleanruskea nahka liki mustaksi siten, että alkuperäinen väri näkyy vain hiukan. Näin syntyy formaali popopari, jossa on kuitenkin maukas ja omintakeinen henki. Mikäli havaitsemani taso pysyy jatkossakin korkealla, uskon Alfred Sargentin parhaiden mallistojen nousevan Tricker’sin ja Crockett&Jonesin edustamalle tasolle.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari