RSS Feed

Carmina

0

November 28, 2010 by Ville Raivio

Vuonna 1866 herrasmies nimeltään Matias Pujadas avasi pienen jalkineverstaan Incan kaupungissa. Aikakaudella, jolloin tehdasvalmisteiset kengät eivät vielä olleet vakio, Pujadaan liike kantoi hedelmää. Isänsä työtä jatkoi toisessa polvessa poika Mateo, joka avasi vuonna 1905 yhden ensimmäisistä Goodyear welt -rakenteisia jalkineita tarjoavista tehtaista Baleaarien saarella. Tästä perustasta oli hyvä ponnistaa, joten samalla alalle päätyi myös Mateon poika José Albaladejo Pujadas. Vuonna 1961 hän perusti Yankon, yhden Espanjan suurimmista kenkäalan yhtiöistä. Kulta-aika asettui 80-luvulle, jolloin Yanko puski myyntiin yli miljoona paria popoja, ja vauhti hidastui vasta 90-luvun koittaessa.

Laatujalkineiden kysyntä oli laskenut ja tehtaiden tuli joko erikoistua tai tasapäistyä hintoja laskemalla. Vuonna 1997 José perusti Carminan yhdessä vaimonsa ja lastensa avustuksella, tarkoituksenaan keskittyä käsintehtyihin reunoskenkiin. Tänä päivänä Carmina on harmillisen huonosti tunnettu toimija, joka kilpailee laadussa samoilla markkinoilla kuin northamptonilaiset valmistajat. Edukseen Carmina erottuu englantilaistoimijoita suuremmalla naisten jalkineiden valikoimalla, shell cordovan -malliston hintatasolla sekä viimeistelyllään. Carminan lestit ovat siroja, kaikki vuodat käsin leikattuja, mallit käsityönä pohjattuja ja osittain käsin lestattuja. Tietääkseni yksikään eurooppalainen verkkokauppa ei tarjoa Carminaa, mutta suoraan tehtaalta tilaamalla vasikannahkaiset parinsa saa noin 350 eurolla ja cordovan-nahkaiset hieman alle 500 eurolla. Myös mittatilaaminen onnistuu.

Lestiensä ja käsityömääränsä ansiosta Carminan jalkineet asettuvat laadullisesti Crockett&Jonesin yläpuolelle, shell cordovan -jalkineissa yhtiön hinta-laatusuhde on voittamaton.

http://www.carminashoemaker.com/eng.html


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari