A Style Is Born

0

March 19, 2012 by Ville Raivio

Savile Row’n kaukaisen eleganssin sfäärejä työstävät räätälit ovat vasta 2000-luvulla tarttuneet markkinointiin. Muutama vuosikymmen sitten liikkeissä oli poikkeuksetta lasitus, joka ei paljastanut sisätiloista mitään. Lehtimainokset olivat harvinaisia ja hyvin vaatimattomia, uudet asiakkaat saapuivat vanhojen suosituksesta taikka verenperintönä alenevassa polvessa. Vasta kadun huimiksi nousseet vuokrat, räätälöityjen vaatteiden suosion hiipuminen sekä käsityön tuoma suuri lisäkustannus saivat räätälin sormen suuhun. Asiakkaita oli pakko houkutella tehokkaammin, jotta Row’n liikkeet olisivat pysyneet pystyssä. Ylpeän avoimet näyteikkunat, The Golden Shears -palkinnon kaltaiset mediatapahtumat sekä yhteistyö verkon tyylisivustojen kanssa ovat vain osa askelista. Yksi uusimmista on liikkeiden historiikkien julkaiseminen ja tähän seuraan on liittynyt myös Anderson&Sheppard.

“A Style Is Born” ei ole tavanomainen historiikki. Hieman alle 300 sivua kattava teos sisältää varsinaista esittelyä vain noin kymmenesosan, muutoin opusta lukee kuin tyylikästä kahvipöytäkirjaa. Noin kaksikiloinen kokoelma sisältää sadoittain kauniille paperille suotuja valokuvia kankaista, A&S:n leikkauksen hienouksista, työntekijöistä, liikkeestä – sekä kaikista aiemmista kirjoista poiketen myös suuren kokoelman kuvia liikkeen asiakkaista. Kokonaisuutena opus on äärimmäisen esteettinen kokoelma satavuotista englantilaisen räätäliperinteen juhlaa, mutta tarjoaa kovin vähän uutta tiedonnälkäiselle. A&S:n teoksessa tärkeimmäksi nousevat ekspressionismin hengessä vaikutelmat sekä tunnetilat.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari