RSS Feed

Zimmerli-paidan anatomia

0

April 18, 2012 by Ville Raivio

Sveitsiläinen Zimmerli on mahtipontisesti ilmoittanut valmistavansa maailman parhaita alusvaatteita. Tästä sanasta oli otettava mittaa ja nyt käsissäni on kaksi yhtiön aluspaitaa. Tuttuun tapaan on pienen arvion paikka.

Zimmerli kutoo hankkimansa egyptiläisen mako-puuvillan vanhanaikaisilla koneilla, joiden tuotantonopeus on hidas, mutta laatu sitäkin kovempi. Aluspaita on äärimmäisen kevyt, rypistymistä vastustava ja silkkisen pehmeä. Kaikki saumat ovat pieniä ja huolellisesti taitettuja, kangas erittäin tiuhaa kudosta. Erikoisesti pesulappu ilmoittaa paidan kestävän jopa 95 asteen lämpötilaa. Mitoitus on erittäin tyköistuva, joten mukavuutta hakevan on hyödyllistä valita kokoa suurempi paita. Merssipuuvillainen materiaali joustaa mukailevasti, helma on hieman tavanomaista pidempi. Kaula-aukon reunat ovat erityisen tiuhaa kudosta, joka tuntuu silkiltä kaulalla. Laadullisesti paidat ovat kyllä loistavia.

Viimeisenä mietintänä on hinta-laatusuhde. Zimmerli aluspaidat kustantavat Euroopassa noin 60 euroa, jolla summalla saa arviolta kuusi tavallista valkoista t-paitaa. Materiaali on erittäin miellyttävää ja viimeistely moitteeton, mutta nämä seikat eivät yksin riitä. Aluspaita on aluspaita, vain piiloon jäävä asuste jolla ei käytännössä ole suurta osaa pukeutumisessa. En liioin voi sulattaa yhtiön hintatasoa, sillä halvemmalla voi riittävän kauan etsittyään löytää pima-puuvillaisia tai jopa sea island -puuvillaisia paitoja. En kuitenkaan kuulu Zimmerlin kohdennettuun asiakasryhmään, joka vaatii ainoastaan parasta ja on valmis maksamaan siitä. Heille luvassa on kuin onkin maailman parasta.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari