Wanhat liivit

5

November 14, 2009 by Ville Raivio

Anonyymi lehtiskannaus arviolta 1930-luvulta paljastaa miten eläväisiä pukuliivit ovat ennen olleet. Ylinnä vasemmalla leveäkauluksinen kaksirivinen malli, sen vierellä nykyään yleisin kaulukseton malli – tosin neljällä taskulla. Keskellä vasemmalla shaalikauluksinen, leveä kaksirivinen, sen vierellä hyvin teräviksi leikatut frakkiliivit. Alinna vasemmalla leveäkauluksinen kaksirivinen neljän napin malli, sen vierellä puolestaan pystykauluksinen malli, jossa on liiveissä hyvin harvinaiset nappitaskut. Tänä päivänä todennäköisesti vain ylintä mallia oikealla on tarjolla valmisvaatteissa. Suuri sääli.

Eksentrisyyksiä - wanhat liivit


5 comments »

 1. Adolf says:

  Ainiin, pukuvuokraamoissa ja morsiusateljeissa on usein hyvät valikoimat liivejä. Kaksirivisiä smokkiliivejä, pystykauluksisia ym.

 2. Adolf says:

  Oulun pukumiehessä oli ainakin keväällä Royal eccentrics -nimisessä mallistossa tuota vasemmassa yläkulmassa olevaa liiviä, onneksi ostin. Lisäksi siellä oli tuollaisia keskellä vasemmalla olevia liivejä. Niitä en tosin ostanut.
  Myös Tukholmassa bongasin varmaan puolet noista liiveistä. Mutta kuten sanoin, Pariisista ja Roomasta löytyy.

 3. choir says:

  Missä, oi missä?

 4. Adolf says:

  Korjaanpa sen verran, että kaikkia noita liivejä kyllä löytyy. Ihan kaikkia. Ei ehkä Suomesta ihan kaikkia, mutta Pariisissa, Lontoossa ja Roomassa näin erittäin hyvät valikoimat eri mallisia liivejä. Vieläpä ihan tavallisissa kaupoissa.
  Ja olen nähnyt myös Suomessa muutamia kuvan malleista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari