RSS Feed

Vegaanikengät

0

May 14, 2012 by Ville Raivio

Vegaanikenkien todennäköisin synnyttämä mielikuva on jotakin muovista, ryppyistä, rumaa ja huonosti kestävää. Näkemäni perusteella valtaosa malleista on kuin onkin jonkinlaiselle täysjyväsämpylää muistuttavalle lestille rakennettuja, onneksi myös poikkeuksia löytyy. Vakilukija jo tuntee reunoskenkien rakenteellisen ylivertaisuuden, joten en luettele jälleen kerran näitä hyötyjä. Tällä kerralla tarkastelun alaisena on vuoden käytetty englantilaisen Sandersin vegaaninen oxford-pari, joka on kelpo lisä vakaumukselliselle pukeutujalle.

Lesti on sopivasti pyöreän luonnollinen, mutta ei tarkinta pukeutujaa tyydyttävän kaareva. Pyöreän kärjen ja oxford-rakenteen ansiosta pari sopii myös suoran housun toveriksi, harmillisesti metalliset nauhareiät vain ovat melkoisen kookkaat. Jostakin erikoisesta syystä kärjen tukimateriaali pönköttää päällisen läpi vähintäänkin riettaasti. Kantakuppi ja kärki on sopivasti tuettu, ompeleet siistit ja reunos kelvollinen. Päällinen on nahkalta näyttävää mikrokuitua, joka ei juuri kiillotu, mutta näyttää katsojan korkeudelta hämmentävän aidolta tavaralta. Pohja puolestaan on muovisekoitetta, joka on kestänyt kovaa käyttöä hämmentävän hyvin. Näiden materiaalien vuoksi pari ei hengitä yhtä hyvin kuin täysnahkainen verrokki, muttei myöskään hiosta yhtä pahoin kuin täysmuoviset ja -kumiset lähimarketin street-kengät. Patinaa ei muodostu ja päällinen on painunut melko voimakkaalle rypylle, mutta tämä oli odotettavissa.

Sanders näyttäisi olevan ainoa brittiläinen kenkätehdas, joka on äkännyt markkinaraon vakaumuksellisten pukeutujien ryhmässä. Näin ollen valmistajan vegaanipareilla on takeena satavuotinen tietotaito sekä reunosrakenne, joka mahdollistaa täyden vaihdon kun aika nakertaa pohjat rikki. Keinokuitujen vuoksi parit ovat vain kolmasosan yleisestä hintatasosta, eikä nopealla vilkaisulla päällistä erota jäljitelmäksi. Jään innolla odottamaan, josko tehdas kehittäisi mallejaan jatkossa pari piirua parempaan.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari