RSS Feed

Tuumat senteiksi

2

October 8, 2011 by Ville Raivio

Ulkomaisissa verkkokaupoissa asioidessa tulee olla hyvin tarkka mittojen kanssa, sillä sovittaminen on mahdollista vasta kotosalla ja palautus voi tulla kalliiksi. Valtaosa verkkokaupoista ei korvaa palautuspostikuluja, joten järkevä asiakas pyytää myyjältä kaikki mahdolliset mitat, joita voi keksiä. Näitä mittoja itselleen parhaiten istuvaan vaatteeseen verrattaessa istuvuudesta saa selvän kuvan.Valtaosa kauppaajista, erityisesti eBayssä, on vain iloinen saadessaan palvella. Muistisääntönä on: yksi tuuma vastaa 2.54 senttiä. Jos ei kuitenkaan jaksa lukuja alituiseen naputella laskimeensa, seuraava sivusto osoittautuu hyödylliseksi:

http://www.delta-projects.co.uk/calculator/length.php

Olen helpottanut omaa verkkotilailuani pyytämällä myyjältä mitat viitaten tämän mainion Styleforum-ketjun ohjeisiin:

http://www.styleforum.net/t/1463/hof-how-to-measure-for-ebay/0_100

Näin sen vuoksi, että varmistun myyjän mitanneen vaatteen samalla tavoin kuin minä. Puvuntakin osalta olennaisimmat mitat ovat: etäisyys vasemmasta hartiasaumasta oikeaan, kainalo-kainalo -mitta, vyötärön ympärysmitta, pituus hartiasaumasta hihansuuhun, pituus kainalosta hihansuuhun sekä niska-helma -mitta. Mikäli haluaa vielä tarkentaa, kannattaa kysyä hihansuun ympärysmittaa sekä hihan ympärysmittaa kyynärpään sekä ranteen kohdalla. Mitä ystävällisempi myyjä, sitä varmemmin hän jaksaa nähdä näiden monien mittojen vaivan. Housujen osalta tärkeät mitat ovat: vyötärön ympärysmitta, pituus lantiolta lahkeeseen, pituus nivusista lahkeeseen. Lisäinfoksi voi pyytää myös lahkeen ympärysmitan polven sekä nilkan kohdalla. Kaiken tämän lisäksi on kätevää tietää, kuinka paljon hihoja tai lahkeita on mahdollista pidentää.


2 comments »

  1. SloBo says:

    Varoitus siitä, että farkkukoko ei ole sama kuin tuumakoko, vaikka äkkiseltään niin saattaisi joku luullakin. Keskimääräisellä ihmisellä farkkukoko on yleensä suunnilleen numeron verran pienempi kuin oikea tuumakoko.

  2. Heppu says:

    Google osaa muuntaa melkein mitä vain – myös tuumat senteiksi ja toisin päin. Kirjoita Googlen hakukenttään (vaikka selaimessa) esimerkiksi: “100 cm in inches” ja vastaus tulee alta aikayksikön. “100 eur in usd” ja “23 cm in light years” toimivat yhtä hyvin. Googlea voi käyttää myös laskukoneena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto