RSS Feed

Tim Hardy

0

March 31, 2012 by Ville Raivio

Englantilainen Tim Hardy, 55, on pitkän linjan nahkatarvevalmistaja, -suunnittelija sekä -kauppias. Hän syntyi isänsä maatilalla, joka oli 60-luvulla viimeisiä yhä työhevosia käyttävistä tiloista ja eläinten lisäksi ympärillä oli koko joukko nahkatarpeita. Lapsuuden vuosilla oli suuri vaikutus kasvavan Hardyn kannalta, sillä ne herättivät hänessä kiinnostuksen nahkamateriaaleihin sekä luovaan työhön. Ajan myötä hän hakeutui Englannissa hyvin tunnettuun Cordwainer’s Technical Collegeen, joka harjaannuttaa opiskelijoitaan jalkineiden sekä nahkatarpeiden valmistuksessa. Vuonna 1983 hän perusti oman yrityksen kuultuaan monelta tehdastyöläiseltä, kuinka luovuus tukahtuu liukuhihnatyössä. Niinpä alku oli vaatimaton: työtilana toimi pieni vaja vanhempien puutarhassa, jossa Hardy valmisti ensimmäisen mallistonsa lähiseudun kauppojen sekä kavereiden tarpeisiin

Lopulta hän päätti siirtää työtilansa Jinney Ring Craft Centreen, joka toimii brittiläisten käsityöläisten valmistus- ja myyntikeskuksena. Yritys Tim Hardy Ltd. kohtasi loppunsa vuonna 2001 Iso-Britanniaa kiusanneen suu- ja sorkkatautiepidemian kurimuksessa. Kymmenien työvuosien aikana Hardy oli onnekas päästyään suunnittelemaan ja valmistamaan nahkatarpeita yhtiöille, kuten Gieves&Hawkes, Dege, Purdey, Paolo Gucci, Denime, Nepenthes, Jay Kos, Ralph Lauren ja Calvin Klein Hardy. Suuren tietotaidon myötä hän jatkoi suunnittelijana sekä konsulttina paikallisille yhtiöille, mutta vuosien varrella kertyneet lojaalit asiakkaat pyysivät hän jatkamaan uuden oman yrityksen parissa. Niin vuonna 2005 sai syntynsä Worcestershire Leather Company, joka tarjoaa käsintehtyjä nahkatarpeita sekä valmis- että tilausmalleina verkkokaupan ja postimyynnin kautta.

Hardy on naimisissa ja kahden lapsen isä. Jälkikasvu on seurannut isän oppia ja avustaa yhtiön parissa sekä valmistaa mielellään kaikkea nahkasta. Perhe toimii myös nahkamestarin arvokkaimpana kriitikkona: mikäli uusi malli läpäisee heidän tarkastuksensa, se todella päätyy tuotantoon. “Tietotaitoni kerään seuraamalla päivittäin ihmisiä, muotia ja trendejä kaikilla elämän aloilla. Voin selata sanoma- ja aikakauslehtiä, kirjoja, verkkosivustoja tai sitten vain istua kahvilla seuraamassa ohikulkijoita. Ei koskaan tiedä mistä seuraavat inspiraation lähde voi tulla, joten silmien auki pitäminen on olennaista. Urani suurin havainto oli alkuperäisen Fire Hose Quick Release -vyösoljen löytäminen kirpputorilta Ludlow’sta. Tämä johti ensimmäisen “Quick Release” -mallisen soljen suunnitteluun, joka on vuosien saatossa myynyt tuhansia kappaleita. Valitettavasti malli on nykyisin muiden valmistajien kopioima, mutta otan tämän imarteluna ja jatkan eteenpäin. Elämä on liian lyhyt kaunan kantamiseen, tosin meidän mallimme ovat (kuulemma!) selvästi parhaita.”

Omaa tyyliään Hardy kuvaa sekoitukseksi ajanmukaista ja klassista, mutta suurin vaikutus on laadukkaasti valmistetuilla luonnonmateriaaleilla. Hän inhoaa tuota Aasiassa halvalla valmistettua, ylihinnoiteltua ja -arvostettua moskaa, jota suurin osa nykykaupoista tarjoaa. Hän pitää tätä kauppamallia moraalittomana ja vaarallisena, mikäli sen annetaan jatkua. Aidosti laadukkaita vaatteita myyviä itsenäisiä kauppoja täytyy toden teolla etsiä. Nahkan maailman ohella Hardy intohimona on musiikki laidasta laitaan. Lajityypeistä hän mainitsee uusimmat pop-laulajat, klassisen rockin, jazzin sekä klassisen – mutta listaa voisi jatkaa loputtomiin. Myös kaikki brittiläiseen maaseutuelämään liittyvä on lähellä sydäntä: metsästys, kalastus, luonnonsuojelu, maanhoito, vihannesten viljely sekä uusimpana tulokkaana kanojen kasvatus.

“Yritykseni WLC eroaa muista valmistajista siten, että valmistamma kaikki tuotteet tilausten perusteella suoraan asiakasta varten. Tällä tavoin toimintamme on täysin asiakaslähtöistä, emme päätä etukäteen mitä kenenkään tulisi ostaa niin kuin suurten muotikauppojen sisäänostajat tekevät. Haluan myös pitää toimintamme pienimuotoisena, jotta tunnen jokaisen käsityöläisistämme ja voin henkilökohtaisesti käydä tarkistamassa valmiiden tuotteiden laadun – ellen sitten ole valmistanut tilausta itse. Kerran yritin suuremman luokan toimintaan siirtymistä, kun toimin suurten yhtiöiden alihankkijana, mutta löysin itseni byrokratian ja valmistukseen vaikuttavien säädösten suosta. Olen mielelläni suorassa yhteydessä tuotetta käyttävän asiakkaan kanssa, sillä tämä tarjoaa suuren tyydytyksen tehdystä työstä.”

Tuttuun tapaan lopuksi haastatellun vinkit vaatekaappiaan koostavalle.

“On kaksi hyvin tärkeää asiaa, joita mies elämässää tarvitsee (en oikein voi puhua naisten puolesta). Ne ovat hyvä sänky ja hyvät jalkineet. Vietämme ainakin kaksi kolmasosaa elämästämme toisessa jommassa kummassa näistä, joten osta ilman muuta laatua. Samalla tavoin vaatteiden ja asusteiden tulee suoriutua tehtävästään yhtä hyvin, muutoin voi tuntea itsensä puolipukeissa olevaksi tai – mikä pahempaa – huomata housujensa valuneen nilkkoihin, kun kehno vyö pettää keskellä katua. Osta siis laatua, ja kun ostoksen hinnan alkuharmi on kadonnut, voit nauttia vuosien ajan omistamisen tuomasta nautinnosta. Haluan kaikkien tavaroiden, olivat ne sitten ostettuja tai itse valmistettuja, muodostuvan kuin vanhoiksi ystäviksi jotka eivät koskaan petä, mikäli niistä huolehtii. Asiakkaat usein palaavat hankkimaan vielä laadukkaampia vöitä viidentoista tai useamman vuoden jälkeen sitten ensimmäisen vyönsä, joka yhä palvelee moitteetta. Monet nahkatuotteet valmistetaan surkeasta nahkasta, joka valmistetaan näyttämään hyvältä parin viikon käytön ajan. Me WLC:ssa käytämme ainoastaan kasvisparkittua full-grain -laatuista nahkaa, joka on vahvinta ja pitkäkestoisinta. Mikäli ikinä epäröit, muista aina varmistaa nahkamateriaalin olevan juuri tätä ennen kuin haaskaat rahasi.”


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari