Swaine Adeney Brigg

0

November 3, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1750 John Ross perusti ruoskaverstaan Piccadillyn kadun varrelle. Herrasmies nimeltä James Swaine osti hänen kauppansa vuonna 1798, jahka oli ensin joitakin vuosia toiminut toisen ruoskia valmistavan verstaan pomomiehenä. Hän laajensi tuotevalikoiman kattamaan myös sateenvarjot, nahkatuotteet sekä vaatteet. Kuningas Yrjö kolmannelta saatu kuninkaallisen hovihankkijan sinetti takasi suuren menestyksen, jota pönkitti entisestään Yrjön poikien suoma suitsutus. Liike tuli tunnetuksi nimenomaan korkean laatunsa vuoksi.

Vuonna 1835 James Swaine muutti liikkeensä Piccadillyn varrelle. Kun hänen poikansa Edward otti avukseen sisarenpoikansa, Swaine Adeney oli syntynyt. Lontoon Crystal Palacessa pidetty suuri maailmannäyttely vuonna 1851 houkutti SW:n asettamaan tuotteitaan näytteille. Useita kultamitaleja satoi heidän suuntaansa, ja menestys sai yhtiön lähtemään myös 1900 pidettyyn Pariisin maailmannäyttelyyn. Lisää ylistystä seurasi, ja tällöin Swaine Adeney tunnettiin maailman korkealuokkaisimpana nahkatuotteiden valmistajana kautta Euroopan.

Thomas Brigg and Son’s -niminen liike perustettiin vuonna 1836. Se erikoistui hienoimpien metsästyskeppien, sateenvarjojen ja kävelykeppien valmistukseen, ja tilat sijaitsivat kivenheiton päässä SW:n puodista. Yhtiön liiketoiminta rullasi mainiosti, kunnes Toinen Maailmansota huonosti käyttäytyvine saksalaisineen aiheutti Pariisin myymälän tuhon. Swaine Adeney päätti toimia, ja esitetty tarjous johti vuonna 1943 Swaine Adeney Brigg & Sons -nimisen sanamonsterin syntymiseen. Sittemmin yhdistelmä on pysynyt, joskin Swaine Adeney on yleisin kutsumanimi.

Kaksisataaviisikymmenvuotiset perinteet elävät vahvasti tänä päivänä: monet mallit ovat pysyneet samoina yli sadan vuoden ajan, ja alusta loppuun käsityönä tehdyt tuotteet ovat niin mestarillista laatua kuin alalla vain voi saavuttaa. St. Jamesin kadun varrella sijaitseva ainoa myymälä on historiallisella paikalla. Sateenvarjonheiton päässä on aina yhtä mainio Ritz-hotelli, liki vastapäätä Jermyn Street ja likellä useita perinteisiä herrain klubeja, joiden jäsenet asioivat parhaimmillaan liikkeessä useamman sukupolven aikana. SW:n verstas lähellä Cambridgea on yksi Englannin viimeisistä korkealaatuisten nahka-artikkeleiden valmistamoista, ja asiakkaat voivat lähettää sinne tavaransa korjaukseen. Asiakaspalvelu on kunnia-asia.

SW:n kaltaiset liikkeet ja instituutiot ovat hyvin harvinaisia. Lähin vertauskohta nahkatuotteissa lienee Louis Vuitton, mutta tämä ranskansarjalainen on ajautunut logoineen mauttoman ökyilyn suohon. Niinpä Swaine Adeney lienee ainoa varteenotettava valinta äärimmäistä laatua ja eksklusiivisuutta arvostavalle herrasmiehelle, joka toivoo salkkunsa olevan elämän kestävä sijoitus, rakas apulainen ja hillityssä asussaan täydellinen. Liikkeen tarjoamille sateenvarjoille ei ole vertauskohdetta, ne ovat yksinkertaisesti maailman laadukkaimmat. Harmi kyllä käsintehdyille sateenvarjoille kertyy vähintään 200 euron hintalappu, ja salkut lähtevät noin 850 eurosta.

SW on myös suunnitellut Indiana Jones -hahmon kuuluisan huopahatun, sekä James Bondin useassa filmissä kantaman salkun. Nämä artikkelit ovat perusvalikoimassa melko korkeaan hintaan, jos fani moista haluaa. Myös mittatilauksia vastaanotetaan, jos asiakkaalla on aikaa odottaa valmista tuotetta. Salkkujen ajaton kauneus sykähdyttää. Erityisesti harvinainen Gladstone-laukku kuuluisi pikemminkin jalustalle kuin käsipuoleen keikkumaan.

http://www.swaineadeney.co.uk/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari