RSS Feed

Rose Callahan

0

February 16, 2012 by Ville Raivio

Verkon valikoituja tyylisivustoja koluava lukija tunnistaa välittömästi Rose Callahanin etsimenjäljen. Enemmän tai vähemmän klassisesti puetut miehet ovat tämän ansiokkaan kuvaajan erikoisalaa, aiemmin sivustolla esitelty The Dandy Portraits puolestaan täysin omasta innostuksesta syntynyt vapaa-ajan projekti. Pyynnöstäni Callahan malttoi hetkeksi laskea kameran käsistä ja kertoa muutamalla rivillä itsestään.

“Valokuvaajana olen erikoistunut muotokuviin, tyyliin sekä lifestyle-kuviin. Kuvaan lukuisille lehdille, mainostoimistoille, suunnittelijoille, kustantamoille sekä muille kaupallisille lähteille. Toimin myös aviomieheni kanssa Rarebit Productions -tuotantoyhtiössämme, joka luo videoita ja animaatioita. Hän on hyvin kannustava ja toimi jopa innoituksena The Dandy Portraits -sivuston synnylle, kun kuvasin Lord Whimsyn. Aikanaan valmistuin myös Californian College of Arts -laitoksesta pääaineenani valokuvaus.

Olen ollut aina kiinnostunut tyylistä kuvien luomisessa; nuorena pyrin jäjentämään Hollywoodin glamour-potretteja, nykyisin dokumentoin tyylin alakulttuureja The Dandy Portraitsin parissa. Tutustuin valokuvaukseen kymmenvuotiaana, kun äitini kävi valokuvauskursilla, olen harjoitellut ja opetellut siitä lähtien. Eniten olen oppinut avustamalla kuvaajia, kun ensi kerran saavuin New Yorkiin. Rakastan ylipukeutuvia ihmisiä. Kuvieni tyyliä luonnehtisin intiimiksi, empaattiseksi. Se on kuvien löytämistä: tarkkailen niin kauan kunnes kuva syntyy tai luon tilanteen, jossa se voi syntyä. Pidän luonnollisesta valosta ja pyrin jäljittelemään sitä aina kun joudun turvautumaan strobe-valaisimiin.”

Muoti- ja katukuvien sijaan Callahan on keskittynyt klassiseen tyyliin, koska haluaa juhlistaa yksilöllistä tyyliä ja herrasmiehen käsitettä. Hän haluaa myös tuoda näkemyksen siitä voimakkaan yksityiskohtaisesta maailmasta, jonka nämä miehet luovat. Hän kertoo oppineensa kuvaamiltaan seuraavaa: pukeutuminen voi vaikuttaa turhanpäiväiseltä, mutta tyylikäs ja elegantti kulku elämän läpi muuttaa yksilön maailman. ‘Täydellisen herrasmiehen’ käsite myös ulottuu paljon syvemmälle kuin vaatteisiin, vaikka tätä sitoutumista elämänkuvaan onkin vaikea määritellä. Kuvaamisen ja kuvien maailman ohella Callahanin aika ei harrastuksiin liikene. Loppuun hänen vinkkinsä vasta vaatekaappiaan rakentevalle veijarille.

“Etsi tyyli-inspiraatiota. Se voi olla Hemmingway, William Powell tai sitten oma isoisä – taikka Otto Dixin maalaus! Katsele paljon valokuvia, elokuvia ja taidetta. Käytännön tasolla asusteet näyttävät olevan hyvä ja helppo tapa kohottaa ulkoasua. Käy vintage-liikkeissä ja kirpputoreilla, jos et ostoksia tekemässä niin ainakin näkemässä eron nykyisten ja aiempien aikakausien vaatteiden kankaissa, väreissä ja rakenteessa. On mahdollista luoda klassinen asu uusilla vaatteilla, jos tietää mitä elementtejä hakea.”

Kuva: © Rose Callahan

http://www.rosecallahan.com/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari