RSS Feed

Pikkutakin istuvuudesta

3

July 18, 2009 by Ville Raivio

Koska mainiompaa kuvaa en tähän mennessä ole löytänyt, lainaan englantilaisen Scabalin versiota. Erinomaisesti istuvan pikkutakin etuosan tulisi myötäillä rintakehää, vyötäröä ja hartioita kuten esimerkkikuvassa. Missään kohdin ei ole nähtävillä rypistymistä, tyhjää tilaa tai puristavaa kohtaa, kuten aivan liian usein on tapana. Käytännössä perfektionismin tavoittelijalla tulee olla joko satumainen tuuri valmisvaatteen kera, tai sitten lahjakas ompelija joka suorittaa tarvittavat muutokset. Parhaaseen tulokseen pääsee tietysti räätälin valmistaman tilausvaatteen avulla, mutta tämä vaihtoehto on harvan valinta.

Oikea istuvuus - Puvun etumus

Kuva: (C) Scabal


3 comments »

 1. Jussi says:

  Sanalla drape viitataan ainakin kahteen eri asiaan pukujen yhteydessä, joiden eroa on selvitetty seuraavissa linkeissä:
  http://asuitablewardrobe.dynend.com/2009/05/drape-in-jackets.html
  http://asuitablewardrobe.dynend.com/2009/05/other-kind-of-drape.html
  Mikke taitaa puhua ensimmäisestä ja Ville jälkimmäisestä.

 2. Ville Raivio says:

  Iltaa, Mikke.

  Drape-sanan vastine on minullakin hieman hakusessa, mutta äkkiseltään samasta aiheesta voisi puhua puvun laskeutumisena. Täytynee tarkistaa asia tutulta räätäliltä.

 3. Mikke says:

  Vaikuttava kuva. Sen rajauksesta ja raidoista syntyy vaikutelma että takki jatkuu nilkkoihin saakka. Omassa lajissaan kuitenkin hieno takki. Siis siinä englantilaisessa tyylissä joka saa inspiraationsa uniformuista. Allekirjoittanutta miellyttää enemmän hieman väljempi leikkaus josta syntyy ‘drape’. Mikä muuten mahtaa olla tämän termin suomenkielinen vastine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto