Lukija on kuningas

14

November 4, 2008 by Ville Raivio

Yksi esittely on tulossa kohtapuoliin, mutta muutoin annan luudan heilua tällä kertaa lukijani käsissä. Jätä kommenttia tämän otsakkeen alle: mistä haluaisit lukea parin seuraavan viikon aikana?


14 comments »

 1. Ville says:

  Armas Tuomo,

  ole hyvä vain. Muista myös, että suuri valta tuo suuren vastuun. Olet vastuussa minulle siitä, että käytät blogin infoa tullaksesi eläväksi taideteokseksi.

  Helmenkalastaja on yksi teinivuosieni idoleista. Olemme suorastaan samiksia.

  Kenkäongelman ratkaisu: kalossit, villasukat, kumipohjat. Valitan, mutta en ole törmännyt Gore tex -mallisiin nahkakenkiin, jotka olisivat klassista mallia. Kenties löydät verkkokaupasta etsimäsi.

  Rakastan kalosseja. Kuljin koko viime syksyn, talven ja alkukevään niiden voimalla.

 2. Tuomo says:

  Täytyy nyt vielä kerran kiittää Keikaria mainiosta, valonpilkahduksen tyylittämyyden keskelle tuovasta sivistystyöstä. Tulee aivan mieleen vuosi 1999, Juhana Helmenkalastaja ja Oulun pukumies.

  Aiheita varmasti tulee ajan myötä lisää, mutta erinomainen huomion kohde voisi olla miehen kengät. Aiheesta löytyy toki paljon tietoa ja hyviä suosituksia kirjallisuudesta ja netistä, mutta sangen usein huomaa olevansa melko neuvoton pohjoismaisen sään edessä. Helsingin (tai minkä tahansa eteläisen rannikkokaupungin) kylmyys, loska ja liukkaus asettavat aivan omat vaatimustasonsa ja ongelmalliseksi asian tekee samalla riittävän tyylikkyyden ylläpitäminen.

  Toimiva ja tyylikäs “välikelin” malli on tietysti kalossit syksyisin, mutta niitä ei ehkä miellä pysyväksi, jokapäiväiseksi ratkaisuksi. Omat suosituksesi?

 3. Ville says:

  Alfie,

  eBay perustuu luottamukseen. Power sellerit eivät missään nimessä halua yhtään negatiivista palautetta, joten he ovat valmiita sopimaan, mikäli ovat feikkiä myyneet. Parikin negaa liikaa pilaa satojen pisteiden positiivisen suman.

  Hae verkosta kuva, jossa on kauluspaita kuvailemallasi kankaalla. Pelkkä teksti ei auta valottamaan asiaa.

  Popliinista on jo artikkeli. Juju on rapeassa kankaassa, joka on ohut, pehmeä ja pysyy puhtaana helpommin.

 4. Anonymous says:

  Juttu voisi käsitellä nykypäivän tyyliä, kuka on herrasmies viimeiseen piirtoon asti tänään, olematta vanhanaikaisen näköinen. Tyylitajusta ja etiketistä “kansanomainen”, anteeksi rahvaanoloinen ilmaus, kooste, eli “ei punaisia housuja ja kipparitakkia Linnaan”

  Ylläolevassa tekstissä oli liikaa hipsuja ja pilkkuja, mutta jos se ideakin olisi siellä.

  /Jukka

 5. Ville says:

  Hyvä Anonyymi,

  Lewin jäi tosiaan pois, pahoittelen. Liikeitä löytyy kymmenittäin Savile Row’lta ja Jermyn Streetiltä, joten olen itsekin niiden suhteen sekaisin. Esittelyt aikanaan.

  Juuri hurjaa itseni esittelyä yritän välttää, koska koen sen mauttomaksi – minulla on aivan liian hyvä maku moiseen. Aivoituksissa on tosiaan ollut omien rakkaimpien vaatteiden ylistämistä, eikä mikään estä. Aikanaan siis sitä.

  Tyyli on kaiken tekstin mitta. Keikarissa se syntyi kirjoituksen myötä, sillä olen täynnä kiukkua. Aivan vanhan miehen olo päivittäin. Oikein odotan millainen minusta on tullut isäni ikäisenä.

  Kiitos ystävällisistä sanoista. Pidän yllä Keikarin tasoa jatkossakin. Valitettavasti minulle ei makseta bloggaamisesta, joten en voi kirjoitella niin usein kuin haluaisin. Ehkäpä joululomalla innostuisin taas hurjaan rupeamaan.

  Lyöntivirheitä löytyy, vaan älä huoli; et ole huono ihminen. Tiedostat rajoitteesi ja siitä on oiva lähteä kohentamaan.

 6. alfie says:

  Eihän power seller takaa kuin sen, että on tehnyt paljon kauppoja? Itse ostin guccin vyön pari vuotta sitten 90 eurolla ja epäilen sen olevan feikki (no okei, olihan se halpa) enkä jaksanut lähettää takaisin Saksaan.

  Voisitko valottaa tietämättömälle miksi kutsutaan sellaista jotenkin kuvioitua valkoista kauluspaitaa? Kuvaukseni ontuu, mutta kyseessä on kangas joka lähemmällä tarkastelulla näyttää jotenkin kuvioidulta. Entä mikä on Poplin-kauluspaidan juttu? Tavallinen valkonen paita on mielestäni turhan ohuen ja muovisen näköinen, ja olisi hienoa tietää miten kysyn alan liikkeissä tätä etsimääni paitatyyppiä.

 7. Anonymous says:

  myös tm lewinillä on toimiva nettikauppa, josta paitojen lisäksi juurikin saa kalvosinnappia, -solmuja, taskuliinoja ym. härpäkettä. palvelu pelaa, nopeasti. pieni korjaus: pink, tyrwhitt (ja vaikkapa lewin) lienevät jermyn streetin eivät savile rown liikkeitä?

  mitä toiveisiini tulee, haluaisin toisinaan lisää tiettyä henkilökohtaisuutta. en siis tarkoita, että haluaisin lukea syvimmistä tunteistasi tms. sentimentoa, mutta yleisempien tyylivinkkien / -tiedon ohella olisi hauskaa lukea esim pieni essee suosikkikengistäsi, – puvustasi tms.

  en välttämättä kaipaa minään sortin kuvallisia poseerausesityksiä, sillä varsin monet ‘what i am wearing today’ -blogit tai foorumiketjut kun ovat (eritoten kuvallisina) usein varsin vaivaannuttavia. siitäkin huolimatta että olen itsekin moisiin threadeihin kirjoittamiseen syyllistynyt, tosin en koskaan kuvan kanssa. olen luottanut verbaaliseen ilmaisukykyyni ja vastaanottajan mielikuvituksen voimaan. jos itse bloggaisin, kirjoittaisin toisinaan pieniä esseitä tyyliin ‘why i bloody love rain macs’ jne. toisaalta, mikä estää?

  kieltämättä henkilökohtaista otetta ja löytyy tietyn asenteellisuuden / provosoivuuden muodossa reippaasti, mikä on vain ja ainoastaan erinomaisen asia. nuoren miehen tulee olla asenteellinen! (siinä missä kohta neljääkymppiä kutittelevan aina-non-konformistisen nöyrimmän palvelijanne..)

  keikari on kieltämättä yksi internetin taikamaailman viihdyttävimpiä juttuja pitkään aikaan, lähes päivittäin tulee vierailtua.

  pahoittelen jo nyt lyöntivirheitäni. olen aivan liian laiska oikolukemaan.

 8. Ville says:

  Alfie,

  paitoja saa. Rutkasti.

  eBayssä ostaja on suojattu feikkien varalta. Minä erehdyin ostamaan väärennetyn LV-lompakon, ja kun laitoin asianmukaisen valituksen menemään, kauppias joutui maksamaan rahat takaisin. Feikeiltä välttyy ostamalla vain Power Seller -auktorisoiduilta ja satoja pisteitä saaneilta.

 9. Anonymous says:

  Itse haluaisin käsiteltävän miesten laukkuja. Eri tilanteisiin, varmat valinnat etc.

 10. alfie says:

  eBayssa on feikkiriski. Saako Tyrwhittilta kauluspaitoja?

 11. Ville says:

  Parahin Kaisa,

  Asusteissa suosittelen kääntymään Savile Row’lla (esittely tulossa) sijaitsevien laatuliikkeiden pariin. Charles Tyrwhitt ja Thomas Pink tarjoavat esimerkilliset verkkokaupat (esittelyt tulossa).

  eBay on mahtava, jos käytetty kelpaa.

 12. Kaisa says:

  Tiedätkö hyviä nettivinkkejä esimerkiksi asusteiden hankkimiseen? Vaatteet on toki sovitettava, mutta solmioita, huiveja, kalvosinnapeeja, jne. Suomessa valikoimat kaikilla vaatteiden aloilla ovat niin suppeat, joten netti voisi mahdollistaa enemmän.

 13. Finanssimies says:

  Suhtautuminen merkkivaatteisiin, ostopaikkoja Suomessa joissa hinta ja laatu kohtaavat..

 14. alfie says:

  Minusta sinun pitäisi käsitellä kelloja. Mikä on paras all-rounder tai pukukello. Automaatin ja kvartsin erot, nahka vai metalli jne. Jos intoa riittää, voisit hyvin käväistä jututtamassa Lindroosin tyttöjä aleksilla, kertovat varmasti mieluusti ns. klassisen miehen kellovalinnasta, joita on muitakin kuin se Rolex ja Omega.

  Hyvät jatkot Sinulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari