RSS Feed

Kiton

0

December 9, 2008 by Ville Raivio

Vuonna 1968 räätäli Ciro Paone perusti Kitonin, joka sai nimensä antiikin kreikkalaisten hihattomasta vaatekappaleesta. Hän asetti yhtiön tavoitteeksi korkeimman räätälitaidon vaalimisen ja valvoo itse jokaisen puvun tarkastusta. Paone on suorastaan julma kangasvalmistajia kohtaan, sillä hän hylkää armotta jokaisen erän, jonka laatu ei tyydytä kauttaaltaan. Kitonin tyyli on napolilainen: hartiaosa on pehmeästi pyöristetty ja liki toppaamaton, käsityötä on tuhlailtu myös yksityiskohtiin pelkän taidon näyttämiseksi. Pukuja valmistuu vuodessa kahdeksantoistatuhatta kappaletta, hintatasoltaan 4000 eurosta aina 13 000 euroon asti. Suurin osa näistä vaatii vähintään 25 tunnin työn ja 45 eri räätälin työpanoksen. Tunnetuin pukumalli on K-50, suoranainen räätälityön riemuvoitto, joka vaatii viidenkymmenen tunnin työn ja maksaa röyhkeimmistä kankaista luotuna jopa 45 000 euroa.

Ciron linja on kannattanut, sillä tänä päivänä Kiton tunnetaan yhtenä maineikkaimmista pukumiehen ystävistä, jonka punainen pallologo on tunnettu harrastajien keskuudessa. Kaikki yhtiön kauluspaidat viimeistellään käsin, solmiot puolestaan tehdään alusta loppuun käsityönä. Viime vuosien aikana yhtiö laajentanut mallistonsa kattamaan myös jalkineet, urheiluvaatteet, tuoksut ja naisten vaatteet. Sittemmin Paone on perustanut myös Kitonin oman räätälikoulun, jossa tulevat sukupolvet saavat oppinsa tarkoilta tekijöiltä. Yhtiön leikkaus on kansainvälistä toimitusjohtajamallia: konservatiivinen ja kauttaltaan kookas.

http://www.kiton.it/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari