RSS Feed

Kiton-paidan anatomia

0

April 12, 2012 by Ville Raivio

Räätälöityjen miesten vaatteiden maailmassa Kiton puhkuu hintavimpien valmistajien itseluottamuksella. Tämä napolilainen vaatetehdas pukee sekä lompakoiltaan että vyöräröiltään muhkuimmat miehet, mutta tarjoaa ilman muuta vastinetta sijoitukselle. Tämän vastineen määrä on pukujen osalta melkoisen kehno (asiasta tarkemmin tässä Styleforumin ketjussa), mutta yhtiön kauluspaidat ovat käsite. Pitkällisen eBay-kärkynnän seurauksena käsissäni on vihdoin opiskelijahintainen kappale.

Käsityön määrä on valtaisa. Olisi nopeampaa vain luetella mitä valmistuksen vaihetta ei ole sorjin sormin toteutettu, mutta linjalleni uskollisena päädyn käsiä hehkuttamaan: kauluksen rakennus, napinreiät, nappien ompelu, kauluksen ja hihojen kiinnitys, helman ja sivusaumojen käännökset, valmistajan lätkien kiinnitys, monogrammi, kalvosinten kiinnitys ja kaiken huippuna kalvosinten nappilistan alle jäävä sauma on käsin toteutettu. En tiedä toista valmispaitojen tarjoajaa, joka olisi valmistukseen käytetyssä ajassa yhtä tuhlaileva kuin Napolin röyhkeä Kiton. Näin ollen tämä tehdas on yksin käsityön määrässä mitattuna totisesti tämän pallon tasokkain. Robb Reportin artikkelin mukaan Kiton käyttää yhden paidan valmistukseen peräti kuusi tuntia. Materiaalit ovat italian tasokkaimmilta kutomoilta, kuten käsityönä kangasta kutovalta pienen pieneltä Rivalta, jota hehkutetaan kovin. Helmiäisnapit ovat poikkeuksellisen leveitä ja erikoisen keltaisia. Kaulus on voimakkaasti muotoiltu ja sopivan jämäkäksi tuettu, samoin kuin kalvosimet. Erikoisesti Kitonin kauluksen takakappale on oxford-kudottua puuvillaa.

Hinta on tietysti kova. Euroopassa Kitonin kauluspaidat kustantavat hieman alle 300 euroa, USA:ssa hinnat ovat noin 450 dollarin luokassa. Tällä suurella summalla itselleen saa omalle kaavalle luodun bespoke- eli tilauspaidan jokaiselta varteenotettavalta valmistajalta miltei missä tahansa kankaassa. Mikäli valitsee italialaisen valmistajan, käsityön määrän saa tilauksessaan samalle tasolle kuin verrokkipaidassa. Näin ollen yhtiön hinta-laatusuhdetta ei voi kehua, mutta muista valmispaidoista taatusti erottuvan tuotteen luomisesta valmistajaa voi ylistää. Kitonin paita on suvereeni.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari