RSS Feed

Jermyn Street

0

February 20, 2009 by Ville Raivio

Savile Row’n ohella toinen tärkeä tyylin pyhiinvaelluskohde on Jermyn Street. Sen perusti ja nimesi St. Albansin ensimmäinen jaarli Henry Jermyn. Katu oli osa St. Jamesin alueen kehitysprojektia vuodesta 1667 alkaen. Sen varrella on vuosisatojen saatossa ehtinyt elää lukuisia isoja nimiä, kuten Sir Isaac Newton sekä taiteilija Sherwin. Vaikka miehen tyylin vapahtaja Beau Brummell ei alueella majaansa pitänyt, hänen patsaansa seisoo Jermyn Streetin ja Piccadilly Arcaden risteyksessä ikään kuin alueen eleganssin ruumiillistumana. Missä Savile Row on tunnettu puvuistaan, Jermyn Street on oikea paikka paitojen hankkimiseen. Vaikka valtaosa liikkeistä on perinteisiä miesten kauluspaitojen valmistajia, osa niistä palvelee nykyisin myös naisten paitatarpeita. Monituisia tilaus-, mittatilaus- ja valmispaitaputiikkeja on pitkin katua sulassa sovussa asusteita kauppaavien liikkeiden kera, eikä missään nimessä tule unohtaa jalkineita katua selaillessaan.

Jollei tasku pullistele setelipinkoista, on hyvä odottaa alennusmyyntejä. Esimerkkihintoja Turnbull&Asserilta: valmispaita alkaen 115 puntaa, mittatilauspaita alkaen 140 puntaa, käsintehty tilauspaita mukavasti päälle 200 puntaa. Mikäli haluaa materiaalinsa Sea Island -puuvillasta, napsahtaa hintaan kymmeniä puntia lisää.

Käsin tehtyjä tilauspaitoja-, mittatilaus- ja valmispaitoja:

Valmispaitoja:

Mittatilaus- ja valmiskauluspaitoja:

Linkkejä:

http://www.jermynstreet.net/

http://www.streetsensation.co.uk/stjames/jer_sth1.htm

http://www.british-history.ac.uk/report.aspx?compid=40572


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari