RSS Feed

Hand&Lock

0

March 21, 2011 by Ville Raivio

2000-luvun mahtavin kirjontatyötä tarjoava yritys on kahden kunniakkaan käsityöverstaan yhteensulauma. Vuonna 1767 kangas- ja kudontatarvikekauppiaat Hand lisäsi kirjonnan valikoimiinsa. Nämä alun perin Flanderin levottomuuksia paenneet hugenotit olivat opineet kultapitsin ja kudonnan salaisuudet 1500-luvulla, kun Catherine de Medici nai Ranskan hoviin ja muutti maahan asumaan. Keskiajalla heraldinen taide oli merkki kantajansa sosiaalisesta asemasta, ja vaatteiden kultapitsi sekä kirjonta kertoivat vastaantulijalle statuksen. Vuonna 1898 CE Phipps&Co. avasi yrityksensä Englannin kirjontamarkkinoille, selvisi useammasta maailmansodasta ja vaihtoi nimensä muotoon S Lock Ltd. alkuperäisen omistajan kuoltua. Huomattavimman menestyksensä yritys saavutti yhteistyöllään couture-valmistajien, kuten Christian Diorin ja Harmy Amiesin, kanssa. S Lock Ltd. on valmistanut muun mittavan ohella kuningatar Elizabeth II:n ja hänen äitinsä  kruunajaisviitat sekä prinsessa Annen hääasun. Yhtiö sai kuninkaallisen hovihankkijan sinetin sekä lisää näkyvyyttä kun prinsessa Diana siirtyi kirjontamieltymyksineen käyttämään Lockin palveluja.

Vuonna 2001 S. Lock ja M. Hand yhdistyivät, kaksi vuotta myöhemmin samaan syssyyn liittyi MBA Costumes. Tänä päivänä Hand&Lock -nimellä toimiva yhtiö tarjoaa käsinkirjontaa sekä erikoisosaamista elokuva- ja viihdetuotantoihin, muotialalle ja armeijan tarpeisiin – unohtamatta toki juuriaan aristokratian ja kuninkaallisten koristajana. Mikäli haluaa teettää vaikkapa bleiserilogon kerholleen tai yhdistykselleen, ei ole osaavampaa toimijaa kuin H&L joka vastaisi huutoon.

http://www.handembroidery.com/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari