RSS Feed

Eton-kauluspaidat

3

October 6, 2011 by Ville Raivio

Ruotsalainen Eton on tuttu paitavalmistaja Stockmannin paitaosastolla seikkailleelle. Päälle sadan euron hintaisena paidalta on odotettavissa suuria, mutta useamman paidan tältä valmistajalta omistaneena joudun lyttäämään Etonin selvästi ylihinnoitelluksi. Etonista puuttuvat laadukkaana kauluspaidan ominaisuudet: napit ovat muovia, etu- ja takaosan saumaa ei ole vahvistettu helmassa, helmat ovat valitettavan lyhyet, usein kaulusten tukia ei ole mahdollista irrottaa, kaulusten leikkaus jättää toivomisen varaa ja kalvosimet sekä kaulus ovat harmillisen pehmeät. Noin sadalla eurolla saa Englannista kolme Harvie&Hudsonin paitaa, neljä Tyrwhittin paitaa tai yhden Hilditch&Keyn taikka Thomas Pinkin – puhumattakaan siitä, mitä samalla summalla saa alennusmyyntien aikaan. Suomesta löytyy myös mittatilausvalmistajia, joiden hintataso alittaa Etonin kirkkaasti. Kaiken kukkurana eBayssä löytöjä etsivä voi saada samalla summalla jopa kaksi uutta täysin käsintehtyä napolilaispaitaa.

Etonin ainoana kehuna mainitsen ilahduttavan suuren kangasvalikoiman ja usean eri istuvuuden (regular, slim ja näin edelleen). Hinta-laatusuhde sen sijaan on kurja, ellei lukija halua ehdoin tahdoin maksaa paidastaan suuria summia. Moitin Stockmannia siitä, kuinka Etonien valikoimasta valtaosa on non iron -paitoja (näistä merkkinä punainen nauha kauluksen sisällä), jotka kyllästetään kemikaaleilla ryppyjen välttämiseksi. Tämä sopii laiskalle pukeutujalle mainiosti, mutta mielelläni kuvittelisin lukijan mieluiten välttävän kemikaaleja ihollaan kaikin keinoin.


3 comments »

  1. Jansu says:

    Itselläni ollut käytössä Etonin paitoja +10 vuotta. Välillä olen hairahtunut muihin merkkeihin mutta aina palannut Etoniin. Kangas paksua ja todella kestävää. Olleet käytössä vuosikausia. Kangas myös tuntuu iholla hyvältä. Ei ollenkaan itsestään selvyys. Rypistyvät kromeluuripaidat ei näytä hyvältä kuin kaupassa.

  2. JiiEf says:

    Oman kokemukseni perusteella Eton pesee kuitenkin esimerkiksi Stenströmin ns. 100-0 – mm. juuri tuon helman pituuden osalta…

  3. Keke says:

    Täyttä totta joka sana! Masentava paitamerkki nimenomaan hinta-laatusuhteeltaan, perinteinen rahat-pois-hömöiltä -temppu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari