RSS Feed

Crombie coat

4

January 1, 2009 by Ville Raivio

Englantilaisen Crombien päällystakkimalli on vuosien saatossa muodostunut ehdottomaksi klassikoksi. Jopa niin merkittäväksi, että koko malli on saanut nimensä yhtiön mukaan. Crombie coat on yksi eleganteimmista päällystakkimalleista, joka yllään mies ei vain voi mennä vikaan. Täydellinen puvun kaveriksi.

Mikäli ei päädy ostamaan itsensä Crombien valmistamaa versiota, on hyvä tietää autenttisen mallin ominaisuudet: kangas on melko paksua ja takki on tarkoitettu syksyn ja talven kylmiin keleihin. Taskuissa on päällisläpät, takissa on piilonapitus, kaulukset ovat lovimallia ja melko pystyt. Autenttisin väri on tummansininen, mutta myös musta hyväksytään. Rintataskua ei ole ja selkäpuolella on yksi halkio.

http://www.crombie.co.uk/p/Category_Men_Coats/1679.htm


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Päiviä!

  Yhdistelmä on passeli, jos homburg on väriltään hyvin tumma – lounaspuku on nimittäin formaali asu.

 2. MrDapper says:

  Western costume since 1945 -kirjassa on piirros brittiherrasmiehestä lounaspuvussa ja crombie coatissa, päähineenä knalli. Voiko ko.yhdistelmää pitää yllään vaihtamalla knallin homburgiin?

 3. Ville Raivio says:

  Iltaa, Vilukissa.

  Crombie-nimitys tarkoittaa vain takin leikkausta ja yleisimpiä yksityiskohtia, siispä Crombien voi valmistaa vaikka kuinka paksusta villasta vain. Suurin osa vaatetehtaista käyttää kuitenkin nykyisin ikävän ohuita ja heikkoja villakankaita.

 4. Vilukissa says:

  Kuinkas lämmin tuollainen takki loppupeleissä on? Soveltuuko ihan Suomenkin talveen ilman suurempia vilunväristyksiä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari

Aiheet

Arkisto